E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Erdoğan'a 'Nazi' yanıtı---

Almanya'dan Erdoğan'a 'Nazi' yanıtı

Almanya'dan Erdoğan'a 'Nazi' yanıtı
06 Mart 2017 - 13:43 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel'in Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik sözlerine yanıt verdi

Türk bakanların Almanya'da konuşma yapacağı etkinliklerin iptal edilmesine Türkiye sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" dedi. Bugün ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü, gerilen Ankara-Berlin ilişkileri konusunda açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, sözcü Steffen Seibert, "sakin ve mantıklı kalması gerektiğini" söyledi.

Seibert, "Almanya Ve Türkiye gereksiz eleştirilerden kaçınmalı" ifadesini kullandı.

Türk bakanların Almanya'da konuşmasına izin verilmemesini Nazi dönemi uygulamalarına benzeten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de yorum getiren Seibert; bu tarz kıyaslamaların sadece "Nazilerin işlediği insanlık suçlarının önemini azalttığını" savundu. Seibert, Alman hükümetinin, bu benzetmeyi "şiddetle reddettiğini" belirtti.

Almanya'da Türk bakanların konuşacağı etkinliklerin iptal edilmesinin Ankara-Berlin ilişkilerinde yarattığı gerilimin ardından dün akşam ilk kez bir Türk bakan bu ülkede konuşma yapmıştı.

Köln'de AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Almanya'da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada AK Partimizin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezinin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz" dedi. Söz konusu etkinlik daha önce iki kez iptal edilmişti. Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Almanya'nın Gaggenau kentinde konuşma yapacağı toplantı da Alman belediyesi tarafından iptal edilmiş ve bunun üzerine Bozdağ bu ülkeye gitmekten vazgeçmişti. Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ile yapacağı görüşmeyi de iptal etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • han06 Mart 2017 17:35

    O donemde 10 kisiden 8 i naziydi. Yani bunlarin nazi olma olasiligi cok fazla. Nazilerin isledigi diye baslayan kelime cok yanlis yani. Naziler farkli bir irkmiydi. Saf alman olarak nitelenen nezilerse siz kimin tahumusunuz.

  • Tuğrul06 Mart 2017 16:45

    Bozkurt Reis kükredi Alman nazileri tir tir titriyor

  • Ys06 Mart 2017 16:39

    Asrın lideri bu nazi lavuklarına haddini bildirir

  • tv06 Mart 2017 15:38

    yahu bu almanların lideri hitler yahudileri yakmamışmıydı bu almanları bize verecegi hiçbirşeyleriyok önce kendi tarihlerini temizlesinler

  • salih06 Mart 2017 14:23

    HAKLI DEĞİLMİ ..DOĞRU BİZİM NAZİLERDE ONLARA DESTEK ÇIKAR SOYSUZLAR...ALMANYANIN YAPTIĞI NAZİDEN NE FARKI VAR LAVUKLAR HALA UYKDASINIZ...AMA 17 NİSAN SABAHI UYANDIRIRIZ.

  • tesbih adamı06 Mart 2017 14:13

    mercedes satmayın türkiyeye. hemen özür dilerler