E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan sevindiren haber---

Almanya'dan sevindiren haber

Almanya'dan sevindiren haber
23 Mart 2020 - 16:49 borsagundem.com

Almanya'da sosyal mesafe önlemleri salgındaki yükseliş ivmesini durdurmaya başladı.

Alman federal hükümetinin bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolünden sorumlu kurumu Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Prof. Lothar Wieler, korona virüs salgınında yaşanan artışın, sıkı sosyal mesafe tedbirlerinin sayesinde ilk kez durağan bir döneme girdiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Wieler, "Salgındaki büyüme eğrisinin düzleştiğine dair işaretler görüyoruz, bunun kesinliğini çarşamba günü teyit edeceğim çünkü bazı sağlık kurumları hafta sonunda dair verilerini henüz sisteme girmedi" ifadelerini kullandı.

Salgının yükseliş ivmesinin daha da yavaşlayacağı konusunda iyimser olduğunu belirten Wieler, bunun sebebini okul kapanması ve kamu toplantılarındaki yasakları da içeren sosyal mesafe önlemleri olduğunun altını çizdi.

Wieler, 30 milyon cep telefonu kullanıcısının hafta sonu anonim olarak izlenen verilerine göre, vatandaşların hareketliliklerini önemli ölçüde azalttığının gözlemlendiğini belirterek "Gün, mesafeyi koruma günü" dedi.

Almanya'daki tedbirlerin oldukça etkili olduğunu belirten Wieler, yine de hâlâ davranış biçimlerini düzeltmeyen kişilerin de olduğunu söyledi.

Virüs taşıyanların yaş ortalaması 45

Korona virüse ilişkin verileri de paylaşan Wieler, enfekte olanların yaş ortalamasının 45, hastalıktan ölenlerinkinin ise 82 olduğunu söyledi. Testi pozitif çıkanların yüzde 50 sinin erkek, yüzde 43'ünün ise kadın olduğunu kaydeden Wieler, en çok rastlanan semptomların ise öksürük (yüzde 55) ve ateş (yüzde 40) olduğunu vurguladı.

Wieler ayrıca, korona virüs teşhisi konduktan sonra ölen herkesin, başka hastalıkları veya tıbbi komplikasyonları olsa bile kayıtlara 'korona virüs ölümü' olarak geçtiğini kaydetti.

Şimdiye kadar sosyal mesafeyi korumak için okulların kapandığı, halka açık toplantıların durdurulduğu ve son olarak 2'den fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığı Almanya'da 24 bin 859 vaka bulunurken, 97 ölüm gerçekleşti.

Dün, Almanya Başbakanı Angela Merkel, kendisine birkaç gün önce koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorun korona virüs testinin pozitif çıktığını öğrenmiş ve kendisini karantinaya almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri24 Mart 2020 00:15

    Çalışanlara şimdi dahil bu süreç bitene kadar ücretlerini ödeyeceğim vergimi kuruşuna kadar öderim kalanını sizin gibilere de sadaka veriyorum siz burdan beddua hakaret edin Allah görüyor herkesin neye ne kadar faydası var ben hep buradayım corona bana komaz şükür goZunuzuv kollayın zavallılar....

  • Aks1523 Mart 2020 23:45

    Herkesin bir görevi var. Mesela Berber Bekri sende ancak Covidi bulaştırırsın

  • Misafir 23 Mart 2020 22:13

    Berber birgün Azrail als senin ensenden tuttuğu zaman sende ciyaklayınca ölümün nasıl olduğunu göreceksin kurban olduğum mevlam bu gibi hastalıkları senin gibiler imana gelesiniz diye cıkıyor

  • ŞAŞKİN.23 Mart 2020 21:19

    Ahlaksiz berber yazik anlasilan bu vatanin evladi degilsin.

  • Berber Bekri24 Mart 2020 00:02

    Allah'ın şaşkın ı ilaç sanayi almanlarda 800 milyar dolar önlem alıyor biz ülkece görmedik senin gibi şaşkınlar olduğu müddetçe Allah bile acımaz bize AKLINI kullanmayana Allah bile acımaz sus senin gibi cahillerin bu ülkeye verdiği zararı ne corona ne atom bombası veremez defoll

  • doktor23 Mart 2020 17:16

    Alman disiplini burada da işe yarıyor. Bu işler siesta ve fiesata ile engellenemiyor. Bizde de derhal kısmi zamanlı sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Yaşlılara getirilen izalasyondanda vazgeçilmeli. zira psiklojik olarak yıkımdalar ve birlikte yaşadıkları ama sokakta dolaşan aile bireyleri eve döndüklerinde onlar için büyük tehdit

  • Berber Bekri23 Mart 2020 20:18

    Bizde diyanet yassı ezanından sonra covit 19 a tüm imam müezzinlerle hücum edip biranda virüsü dumura uğratıp zart diye bitirecek...