E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Türkiye-AB ilişkilerine destek---

Almanya'dan Türkiye-AB ilişkilerine destek

Almanya'dan Türkiye-AB ilişkilerine destek
08 Eylül 2018 - 17:16 borsagundem.com

Maas, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin normalleşmesine ilgi duyduğunu belirterek, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin bunun için bir başlangıç olduğununu söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin normalleşmesine ilgi duyduğunu belirterek, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin bunun için bir başlangıç olduğunu ifade etti.

"Brüksel’de Türkiye'nin üyelik müzakerelerine yeni bir ivme kazandıracak bir niyet var mı?" sorusuna cevap veren Maas, ilişkilerin gelecekte nasıl şekilleneceğinin Türkiye'deki gelişmelere bağlı olacağını vurgulayarak, “Ankara'nın AB için önemli bir stratejik partner olduğu tüm üye ülkeler için belirgindir." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye ile yeniden yapıcı görüşmeler yapılması ve bu görüşmelerde eleştirel konuların açık şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Maas, görüşmelerde şu an Suriye gibi başka konuların ön planda olduğunu belirtti. 

Şu günlerde Suriye’deki insanların geleceğinin kendisini meşgul ettiğine işaret eden Maas, burada Rusya'nın ağırlıklı bir faktör olduğunu ancak Türkiye’nin de bir rol oynayabileceğini kaydetti. 

Suriye'de insani felaketlerin engellenememesinin acı olduğunu ifade eden Maas, İdlib'de büyük bir felaket yaşanmaması için yoğun diplomatik çalışmanın yapıldığını aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTAL09 Eylül 2018 11:47

    almanlar da güvenilmez.bunlar yeni göç dalgasından korktukları için yanımıza yanaşıyorlar.bu dalga geçtikden sonra yine dibimizi oymaya başlayacaklardır.recep tayyip erdoğan ın en büyük hatalarından biride gidip göçmenler konusunda referandum yapmadan pazarlık yapması idi fakat işin altında kaldı her konuda olduğu gibi.

  • b.kemancı08 Eylül 2018 21:56

    bu borç ne oldu acaba ödeme yapıldı,mı 6milyar avro konuşulmaz oldu basın zaten hiç sormuyor .mülteciler için anlaşılan para ödenmediyse yazıllar olsun...

  • kerim09 Eylül 2018 10:31

    Ne 6 milyar eurosu hic odemeyeceklerdi zaten kendi kurumlarin vereceklerfi zaten denetlrme parasi proje parasi calisan elemanlatin paradi Turkiyeye gelince tavsanin suyunun suyu...gumruk birligi yuzunden ugradigimiz zararlari tazmin etseler o bile is gorur

  • Takiyye yapmayalım08 Eylül 2018 21:17

    Vizesiz dolaşım ne zaman?

  • sait09 Eylül 2018 10:46

    Kiyametten sonra orda sinirlar yok