E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'nın ihracatı geriledi---

Almanya'nın ihracatı geriledi

Almanya'nın ihracatı geriledi
06 Eylül 2013 - 12:03 borsagundem.com

Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın hızlanmasına rağmen Almanya'da ihracat Temmuz'da beklenmedik şekilde düştü

Almanya'da ihracat, ülkenin en büyük ticaret ortağı Euro Bölgesi'nde toparlanmanın hızlanmasına rağmen Temmuz'da beklenmedik şekilde düşüş kaydetti.
Federal İstatistik Ofisi'nin açıklamasına göre, mevsimsellikten arındırılmış ihracat Haziran'da yüzde 1.1 düştü. Bloomberg anketine katılan 13 ekonomistin  medyan tahmini, ihracatın yüzde 0.7 artacağı yönündeydi. İthalat yüzde 0.5  arttı.
Almanya Merkez Bankası Bundesbank, bu ayın ilerleyen zamanlarında yapılacak seçimle karşı karşıya olan Alman ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte yüzde 0.7 büyümesinin ardından yılın geri kalanında normalleşerek, istikrar  sağlayacağını tahmin ediyor. Euro Bölgesi bu sürede en uzun süreli resesyonundan çıktı ve imalat da geçtiğimiz ay Haziran 2011'den bu yana en hızlı büyümesini kaydetti.
Önceki çeyrekteki hızlı büyümede devam etmenin zor olacağını söyleyen SMBC Nikko Securities Inc.'in kıdemli piyasa ekonomisti Hiroki Shimazu, aynı zamanda İspanya'da işsizlik oranının düşmesi ve POrtekiz'den gelen iyi haberler gibi birçok toparlanma sinyali olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)