E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'ya bütçe dengesi eleştirisi---

Almanya'ya bütçe dengesi eleştirisi

Almanya'ya bütçe dengesi eleştirisi
17 Kasım 2014 - 13:09 borsagundem.com

Financial Times yazarı Wolfgang Münchau, Almanya’nın bütçe dengesini eleştiren bir yazı kaleme aldı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Financial Times yazarı Wolfgang Münchau, bugün kaleme aldığı yazıda Almanya’nın bütçe dengesi konusundaki sıkı tutumunu eleştirdi.

Almanya’da piyasaları canlandırmak üzere altyapı yatırımları yapılmasına geçmişte de yoğun tepkiler olduğunun üzerinde duran Münchau, Almanya’nın piyasayı canlandırmak üzere yatırım yapmasının önünde Alman neo-liberallerin(ordoliberals) olduğunu yazdı.

Münchau’ya göre neo-liberal politikaların üç problemli noktası var. İlk olarak politikacılar ekonomik bunalıma çözüm olacak bir politika üzerinde çalışmıyorlar. 

İkinci olarak, Almanya ekonomi politikasının tutarsız olduğunun üzerinde duran Münchau, üçüncü olarak Almanya’nın geçmişteki ekonomik modelinin global olmayan bir dünya için kurgulandığını ve günümüz dünyası için uyumlu olmadığını yazdı.

Münchau, Alman ekonomisini kurgulayanların Almanya’nın kararlarının dünya ekonomisi üzerindeki etkisini düşünmeden karar aldığının altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)