E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'ya işsizlik sürprizi---

Almanya'ya işsizlik sürprizi

Almanya'ya işsizlik sürprizi
01 Ekim 2013 - 12:11 borsagundem.com

Almanya'da işsizlik oranı Eylül ayında ekonomistlerin beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi

Almanya'da işsizlik oranı Eylül ayında beklenmedik bir şekilde yükselişini ikinci güne taşıyarak Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki toparlanma işaretlerinin dengesiz gelebileceği sinyalini verdi.
Bir işe sahip olmayan Almanlar'ın sayısı 25,000 artarak 2.98 milyona yükseldi. Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahmin medyanı ise 5,000 düşüş yönünde gerçekleşti. İşsizlik oranı ise yüzde 6.8'den yüzde 6.9'a yükseldi.
Bundesbank tarafından 23 Eylül'de açıklanan aylık rapora göre Almanya ekonomisi büyümeye devam ederken, ikinci çeyrekte yakaladığı yüzde 0.7'lik orana ulaşamıyor. Euro Bölgesi'ndeki "kırılgan" ekonomik toparlanmaya ayak uydurabilmek için önlemler alan Siemens AG ve RWE AG gibi firmalar istihdam kesintisine gideceklerini açıkladılar.
Union Investment GmbH şef ekonomisti David Milleker, "Alman ekonomisi iyi bir performans gösteriyor fakat bu performans kesinlikle yerel faktörlerden kaynaklanmıyor. Küresel ticaret toparlandığında Alman ekonomisi de toparlanıyor. Orta vadede istihdam piyasası için iyi bir şey olmalı" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)