E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltıın fiyatları geriliyor---

Altıın fiyatları geriliyor

Altıın fiyatları geriliyor
02 Mart 2017 - 20:27 borsagundem.com

Altın fiyatları Perşembe günü aşağı yönlü bir seyir izledi. Fed'in önümüzdeki ay faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesi altın fiyatlarını baskı altına aldı.

Altın fiyatları şu sıralarda ABD piyasalarında Nisan vadeli işlemlerde yüzde 0.8 oranında düşüşle 1240,30 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Fed yetkilisi Lael Brainard, genelde güvercin bir üye olarak bilinmesine rağmen risklerin bir süreden beridir daha denegli seviylerde olduğunu söyledi. Bu açıklamalar pek çok piyasa katılımcısı tarafından, merkez bankasının Mart ayındaki toplantısında faiz oranlarının artırılacağına bir işaret olarak algılandı.

Yatırımcılar bugün Fed'in Mart ayında faiz artırım ihtimalini yüzde 75 olarak değerlendirdi. Bu oran dün yüzdee 66 seviyelerindeydi.

Kitco Metals analistleri konuya dair yazılarında "Fed yetkililerinden gelen Şahin tarzı açıklamalar bu hafta masanın üstünü ABD'de faizlerin yakın zamanda artırılacağı ihtimali ile doldurdu." ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte altındaki kayıplar ABD ve Avrupa'daki siyasi tirbülans'ın etkisiyle sınırlı ölçülerde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)