E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAltimo ve Çukurova'da kılıçlar çekildi---

Altimo ve Çukurova'da kılıçlar çekildi

Altimo ve Çukurova'da kılıçlar çekildi
03 Mart 2011 - 08:22 borsagundem.com

Altimo'nun "Turkcell'de bağımsız üye sayısı artmalı" açıklamasına Çukurova Grubu, "Önerilen bağımsız üye Altimo'nun ücretli danışmanı" yanıtını verdi

Altimo'nun "Turkcell'in en üst düzey kurumsal yönetişim standartlarına uyması için bağımsız üye sayısı artmalı" açıklamasına Çukurova Holding'ten sert yanıt: "Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmek üzere bağımsız üye diye önerilen kişi Julian Horn Smith. Smith şu anda Altimo'nun Danışma Kurulu'nda ücret karşılığı görev yapıyor." Turkcell'in ortaklarından Rus Alfa Grubu'nun telekom şirketi Altimo, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarına "Bilgilendirme Notu" adı altında bir açıklama yaparken, "Altimo Turkcell'in en üst düzey kurumsal yönetişim standartlarına uyması gerektiğine inanıyor ve bu amaçla da  Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki bağımsız üyelerin sayısının artırılmasını istiyor" ifadelerini kullanmıştı. Altimo ayrıca açıklamasında bu isteklerin Çukurova Grubu'nun muhalefetiyle karşılaştığının altını çizmişti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Çukurova Holding, Altimo ve TeliaSonera'nın Turkcell'i ele geçirmek için yaptıkları planların iki şirket tarafından bile açıklandığını kaydederek, son açıklamanın da hedef şaşırtmaktan ibaret olduğunu iddia etti. Çukurova Holding açıklamasında şu ifadeler kullanıldı. 
"MAHKEME ÇUKUROVA HAKLI DEDİ"
Altimo'nun, Turkcell'de tek başına yönetim hakimiyetini ele geçirmek amacıyla, Çukurova Grubu'na ait hisseleri haksız ve geçersiz iddialarla mal edinmeye çalıştığı, tüm Türkiye ve Dünya kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu konudaki hukuki ihtilaf British Virgin Island Mahkemeleri nezdinde devam etmekte olup; ilk derece mahkemesinin kararı, Çukurova lehinedir. TeliaSonera'nın'nın Turkcell'in tek başına kontrolünü ele geçirmek amacıyla çalışma yürüttüğü, yıllardır ilgili kamu otoriteleri nezdinde ısrarla devam ettirilen girişimlerinden ve bizatihi TeliaSonera adına sıkça tekrarlanan resmi açıklamalardan dolayı tüm kamuoyunca bilinmektedir. 
"2009'DA NİYETLERİNİ AÇIKLADILAR"
Altimo ve TeliaSonera münferit ele geçirme girişimlerinden sonuç alamayınca, bu kez, Çukurova Grubu'na karşı birlikte hareket etmek ve Turkcell'de Altimo ve TeliaSonera'nın birlikte kontrolünü sağlamak üzere anlaşmaya varmış ve bunu da 11 Kasım 2009'da kamuoyuna açıklamışlardır. Bu anlaşmayı ve açıklamayı takiben bugüne kadar yürüttükleri açık ve örtülü girişimler ve kampanyalar, yaygın şekilde bilinmektedir. Bu çabaların somut bir örneği, Ekim 2010'da, tek gündem maddesi mevcut yönetim kurulunun azli ve yeni yönetim kurulunun seçilmesi olarak belirlenen ve fakat yapılamayan olağanüstü genel kurul toplantısıdır. 
"BAĞIMSIZ ÜYE ADAYI ALTİMO'DAN MAAŞ ALIYOR"
Altimo ve TeliaSonera'nın, bağımsız üye sayısının artırılması ve kurumsal yönetişim standartlarının geliştirilmesi ambalajı ile sunduğu bu girişimde, asıl niyetin ele geçirme olduğunu, bağımsız üye diye önerilen adayın kimliği açıkça ortaya koymaktadır. Akim kalan bu girişimde, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmek üzere bağımsız üye diye önerilen Julian Horn Smith'in, gerçekte bağımsız olmadığı ve olamayacağı kısa süre içinde ortaya çıkmıştı. Julian Horn Smith'in Altimo'nun Danışma Kurulu'nda ücret karşılığında görev yaptığının bilindiğini belirten Çukurova Grubu açıklamasında, "Maddi menfaat karşılığında kendi kuruluşlarına hizmet veren kişilerin, bağımsız üye kisvesi altında Turkcell yönetimine yerleştirilmek istenmesi ve bunun da bağımsız üyelerin yönetim kurulunda ağırlığının ve böylece yönetişim standartlarının artırılması diye sunulmaya çalışılması, Altimo ve TeliaSonera'nın bağımsızlık anlayışı olsa gerek" ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca Çukurova Grubu "Bu somut örnek de göstermektedir ki, Altimo, "bağımsız" derken esasında "kendilerine bağımlı" kişileri kastetmekte ve bağımsızlık kavramını kullanarak, şirketin yönetim kontrolünü TeliaSonera ile birlikte ele geçirmeye çalışmaktadır! İş üstünde yakalandıkları için bu haksız girişimlerinden sonuç alamayınca da, yetkili kuruluşların da tavsiye ettiği bağımsızlık uygulamasına Çukurova'nın muhalefet ettiği şeklinde ifade ettikleri bir çarpıtmayla, hedef şaşırtmaya çalışmaktadırlar. Her zaman olduğu gibi, gelişmeleri ve detayları en sağlıklı şekilde değerlendiren kamuoyunun, bu türden sağlıksız ve haksız yöntemlere prim tanımayacağına olan inancımızı paylaşır; saygılarımızı sunarız" ifadelerine yer verdi. 
gazeteport

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)