E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 10 ayın en düşüğüne yakın!---

Altın 10 ayın en düşüğüne yakın!

Altın 10 ayın en düşüğüne yakın!
05 Nisan 2013 - 12:53 borsagundem.com

Altın fiyatları, küresel ekonomik toparlanmaya artan güvenin etkisi ile düşüyor

Altın Londra'da, küresel ekonominin güçlenmekte olduğuna ilişkin artan güven ile birlikte, ABD'de açıklanacak olan istihdam verisi öncesi, son 10 ayın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor. Gümüş Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesi yakınlarında.
ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin önceki aya göre daha yavaş bir artış göstermesi bekleniyor. Altın bu yıl, küresel hisse senetlerinin dört yılı aşkın sürenin zirvesinin yaklaşık yüzde 2 altında seyretmesi ile birlikte yüzde 7.4 düştü. Altın, dün Japonya Merkez Bankası'nın varlık alımlarını artırması ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, Avrupa'nın toparlanmasına yönelik riskler gördüğünü söylemesine karşın, son yedi haftanın en hızlı kaybına hazırlanıyor ve "ayı piyasasına" yaklaşıyor.
Londra'da UBS AG analisti Joni Teves, "Aşağı yönlü piyasa beklentisi, fiyatlardaki asıl düşüşten çok daha güçlü görünüyor," dedi ve "Bugün, dikkatler ABD'nin Mart ayı tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Altın için tehdit, güçlü çıkabilecek istihdam verisinin, piyasaya yeni düşüş için ilave cephane sağlaması. Beklenenin önemli ölçüde altında çıkabilecek bir istihdam verisi de güçlü bir yukarı tepki getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın Londra'da yüzde 0.2 düşerek, yerel saat ile 09:40'ta ons başına 1,551.48 dolara geldi. Metal dün 1,540.29 dolar ile 30 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü ve bu haftaki kaybını yüzde 3'e taşıdı.
Altın, 12 yıl üst üste değer kazandıktan sonra bu yıl, Fed politika yapıcılarının parasal teşviklerin hızı konsunda farklı düşünmeye başlamalarının ardından düştü. Altın Londra'da ons başına 1,520.18 doların altında kapatması durumunda, Eylül 20112deki zirvesinden yüzde 20 düşmüş olacak. Bu harekete "ayı piyasası" adı veriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)