E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1137 dolar seviyesine geriledi---

Altın 1137 dolar seviyesine geriledi

Altın 1137 dolar seviyesine geriledi
28 Aralık 2016 - 14:10 borsagundem.com

Altın çıkışını üçüncü güne taşıdıktan sonra hafif gevşedi

Altın fiyatları yılın son haftasında yükselişini üçüncü güne taşıyarak son üç yılın en büyük çeyrek dönem kaybını bir miktar azalttı ve 4 Kasım'dan bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yöneldikten sonra hafif gevşedi.

Ons altın dün ani çıkışla 1151 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 1139 dolar seviyesinden tamamladı. Değerli metal yeni günde ons başına 1144.60 dolara kadar çıktıktan sonra an itibari ile yüzde 0.12 düşüşle 1137.65 dolara geldi.  Metal bu çeyrekte yüzde 13 düştü ve bu yıl yüzde 7.5 yükseldi.

Dün ons fiyatı ve dolar kurundaki artışın etkisiyle yurt içinde yüzde 0,66 primle 129,0 liradan günü tamamlayan gram altın, yükselişini bugüne de taşıdı ve 130.14 lira ile yaklaşık iki haftanın zirvesine çıktı. Gram altın şu dakikalarda 129,48 lira seviyesinden alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212, Cumhuriyet altını 866 liradan satılıyor.

Altın Donald Trump'ın sürpriz bir şekilde başkanlık seçimlerini kazanmasından olumsuz etkilendi. Trump'ın seçim kampanyası sırasındaki vaatleri büyümeyi destekleyici politikalar olarak değerlendirildi ve bunun sonucu ABD hisse senetleri, yatırımcıların risk almaya başlaması ile birlikte rekor seviyelere çıakrken güvenli liman nireliğindeki varlıklara talep azaldı.

Öte yandan, Commezbank halen Trump'ın başkanlığının ve İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin müzakerelerin risk teşkil ettiğini ve 2017 yılında altına yönelik talebi artırabileceğini düşünüyor.

Fed'in Aralık toplantısında faiz artırımına gitmesi ve 2017 yılında daha da artırıma gideceğini işaret etmesi de altın üzerinde baskı oluşturuyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi olmayan altının cazibesini azaltıyor.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar Salı günü itibariyle düşüşünü 32'nci güne taşıdı ve Eylül 2004'ten bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi.

Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 1.1 ton düşerek 1,778 ton ile Mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)