E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1160 dolar seviyesinin üzerinde---

Altın 1160 dolar seviyesinin üzerinde

Altın 1160 dolar seviyesinin üzerinde
14 Aralık 2016 - 12:10 borsagundem.com

Altın, faiz artırımı kararı çıkması beklenen Fed toplantısı öncesi 10 ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın, Fed'in bugünkü faiz kararı öncesi 10 ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü. Yatırımcılar bu toplantıda, Janet Yellen başkanlığında Fed politika yapıcılarının, ABD hisse senetlerinin rekor seviyelere yükseldiği bu dönemde, bu yılın ilk faiz artırımı kararı almasını bekliyor.

Spot altın Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,158.54 dolardan, bugün 1,160.22 dolara geldi. Metal Salı günü itibariyle dört günde üçüncü kez geriledi. Altın Pazartesi günü, altın destekli fonlardaki düşüşlerle birlikte, 1,151.44 dolara kadar inerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Altın, Fed'in parasal sıkılaştırmaiçin vites yükseltmesi ve yeni başkan Donald Trump'ın büyümeyi hızlandıracağına ilişkin iyimserliğin etkisiyle, yılın son çeyreğinde teklemeye başladı ve Bloomberg Emtia Endeksi'nde şekerin ardından en kötü performans gösteren meta oldu. ABD'de Standard & Poor's 500 (S&P 500) ve Dow Jones endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı ve bu durum, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altına alternatif sağlıyor. 

Tokyo'da Sumitomo Corp. Global Research Co. CEO'su ve başkanı Bob Takai, "Altın 2017 yılında tüm emtia içiinde yatırımcılar için paralarını koyma ihtimali en düşük meta olacak," dedi ve "Fiyatlar gelecek yıl 1,050-1,250 dolar arasında seyredebilir. Ancak altın Trump'ın diplomatik ve dışpolitikalarından dolayı ortaya çıkabilecek jeopolitik gerilimlerden destek bulabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, fiyatlarla birlikte aşağı yönde hareket ediyor. Bu fonlardaki varlıklar 23 gün üst üste düşerek Mayıs 2013'ten bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 1.1 ton düşerek 1,830.6 ton ile Haziran ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)