E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 dolarda tutunamadı---

Altın 1200 dolarda tutunamadı

Altın 1200 dolarda tutunamadı
19 Kasım 2014 - 08:17 borsagundem.com

Altın, iki haftanıın en yüksek seviyesine çıkışın talebi düşürebileceği beklentisi ile 1.200 doların altında seyrediyor

Altın, dolardaki güçlenme ile birlikte, son iki haftanın en yüksek seviyesine yükselişin talebi azaltabileceği beklentisi ile 1,200 doların altında seyretti. Gümüş, platin ve palladyum değer kaybetti. 

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,191.69 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 12:56'da, 1,193.40 dolara geldi. Fiyatlar dün, Rusya'nın altın rezervini artırdığını açıklaması ve Şanghay Altın Borsası2nda gösterge spot altın kontratının işlem hacminin 19 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, 1,204.68 dolara kadar yükselerek 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve kısa bir süreliğine bu yılki zararlarını sildi. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bugün, Fed'in varlık alımlarını sonlandırdığı Eylül ayı toplantısının tutanakları açıklanmadan önce, beş yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine yaklaştı. Altın, düşük enerji fiyatları ortamında, diğer merkez bankaları teşvikleri artırıken, Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya yaklaşması ile birlikte, üst üste ikinci yılı kayıpla geçmeye yöneldi. 

Şanghay'da Everbright Futures Co.'nun makroekonomi stratejisti Sun Yonggang, bilgilendirme notunda, "ABD dışındaki merkez bankaları gevşek para politikasını uygulamaya devam ediyor, bu altının da yönünü belirleyen dolar için kilit faktör" dedi ve "Fiziki alımlar iyileşiyor, ancak bunlar aşağı trendi tersine çevirmeye yetmiyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Japonya Merkez Bankası, geçen ay daha önce benzeri görülmemiş miktarda teşvik kararı aldığı toplantının ardından ilk toplantısı olan iki günlük toplantısını bugün sonlandırdı. Başbakan Shinzo Abe dün yaptığı açıklamada, erken seçim çağrısında bulundu ve planlanan satış vergisi artışını erteledi. Bu durum yenin dolar karşısında yedi yılın en düşük seviyesine inmesine neden oldu.

SPDR Altın Varlıkları

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,191.80 dolara geriledi. Kontrat dün 1,204.10 dolar ile iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, 17 Kasım'da altı yılın en düşük seviyesinden genişleyerek iki haftanın ilk yükselişini gerçekleştirmesinin ardından dün değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)