E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 doların altında---

Altın 1200 doların altında

Altın 1200 doların altında
24 Kasım 2016 - 07:30 borsagundem.com

Altın 1200 doların altına gevşeyerek 9 ay önceki seviyelerinden işlem görüyor

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Kasım ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, çoğu politika yapıcısı, Fed'in göreceli yakın bir zamanda faiz artırmasının uygun olacağını düşünüyor. Ayrıca, çoğu Fed yetkilisi, işgücü piyasasında aşırı bir ısınmanın ekonomik istikrarda risk faktörünü artıracağı görüşünde. Birkaç Fed üyesi ise, Aralık ayında faiz artırılmasının Fed'in kredibilitesi açısından önemli olacağını düşünüyor.

Fed’in Aralık ayında faiz artırımına gitmesinin neredeyse kesin olması ve 2017 Haziran ayında ikinci bir faiz artışı ihtimalinin yüzde 50’nin üzerinde seyretmesi doların güçlenmesine neden olurken, güvenli liman niteliğinde olan altının değer kaybetmesi hızlanıyor. Dün 1200 dolar seviyesinin altına gevşeyen ons altın Şubat 2016 tarihindeki seviyeleri olan 1188 seviyesinden kapanışını gerçekleştirdi. Yeni günde de 1182 seviyesinden başlayan metal an itibari ile yüzde 0.14 kayıpla 1186.50 dolar seviyesinde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul'da yapılan, 'Borsa İstanbul ile İslam Kalkınma Bankası Arasında İmzalanacak Stratejik İş Birliği İçin Mutabakat Zaptı Gong Töreni'nde konuştu. Erdoğan, 'Bende bugün dedim ki yeni bir adım atalım. Altın borsasını güçlendirelim. Enstrüman olarak altın üzerinden münasebetlerimizi geliştirelim. Bize yakışan da budur. Ama bundan koptuk. Bobini sürüyor basıyor doları oradan kazanıyor. Yorulmuyor terlemiyor. Altın borsasını o yüzden çok çok önemsiyorum. İlgili kurumlarımız başta Merkez Bankası olmak üzere çok daha fazla çalışmalı. Çünkü o ayrı bir özgüven verecektir. Altın farklı bir şey. Onun için de taraflar için hayırlara vesile olmasını diliyorum' diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)