E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1200 doların altında---

Altın 1200 doların altında

Altın 1200 doların altında
15 Nisan 2015 - 14:14 borsagundem.com

Altın, dolardaki güçlenme ve zayıf Çin büyümesi sonrası 2 haftanın en düşük seviyesi yakınında

Altın, dolardaki güçlenme ve Çin ekonomisinin yavaşladığını gösteren veri ile birlikte, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve dün ABD'de perakende satışlar verisinin beklentilerin gerisinde kalmasının ardından gösterdiği kayıpların bir kısmını geri aldı. Altın, Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya yaklaştığı spekülasyonuna bağlı olarak, son altı seansın beşinde değer kaybetti. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla kazanç sağlayan altının cazibesini azaltıyor. 

Londra merkezli FastMarkets Ltd.'nin analisti James Moore, "Altının gözü doların üzerinde," dedi. 

Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 10:45'te ons başına 1,190.30 dolara geriledi. Metal Salı günü 1,184.10 dolara kadar düşerek 1 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,189.60 dolara indi. vadeli kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 altındaydı. 

Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüdü. Commerzbank AG, raporunda, yavaşlayan büyümenin altında düşük fiziki alıma neden olabileceğini kaydetti. Çin dünyanın ikinci en büyük altın kullanıcısı konumunda.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 1.1 ton artarak 1,618.7 tona çıktı ve son üç günde ilk kez yükseldi. 

Spot gümüş yüzde 0.4 dşüşle ons başına 16.108 doalra indi ve kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 763.83 dolara gerilerken, platin yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,149.55 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)