E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolardaki düşüş ile 1213 dolara yükseldi---

Altın dolardaki düşüş ile 1213 dolara yükseldi

Altın dolardaki düşüş ile 1213 dolara  yükseldi
31 Ocak 2017 - 17:40 borsagundem.com

Altın, Trump'ın politikalarına yönelik tedirginlik ve dolardaki zayıflıkla birlikte yükselişini 1213 seviyelerine taşıdı

Altın fiyatları, Başkan Donald Trump'ın politikalarına ilişkin tedirginlik ve zayıf doların güvenli liman niteliğindeki alımları güçlendirmesinin etkisiyle bu ay yüzde 4.4 yükseldi ve Haziran ayından bu yana en iyi aylık performansına yöneldi.

Ons altın Cuma günü 1180 ile bu ay gördüğü en düşük seviyeden yükselerek dün kapanışını 1195.89 seviyesinden gerçekleştirdi. Yeni günde 1200 doları aşan sarı metal dolar endeksindeki değer kaybını fırsat bilerek 1213.80 doları gördü. An itibari ile ise yüzde 1.40 yükselerek 1212.60 dolarda...

Piyasa hissiyatı, Trump'ın Suriye, Irak, İran ve dört diğer Müslüman ülkeden ABD'de seyahati yasaklamasıyla birlikte darbe aldı. Trump, göçmen yasağına uymayan ABD üst düzey federal avukat Sally Yates'ı görevden aldı ve yerine Dana Boetne'yi getirdi.

Washington'dan gelen haberler genel olarak piyasa hissiyatını etkilemeye devam ediyor. Bu sırada yatırımcılar, Fed'in Salı günü başlatacağı iki günlük politika toplantısına odaklanmış durumda. Fed, 2017 yılında üç adet faiz artışı gerçekleştireceğini belirtmişti ancak yatırımcılar ikna olmuş değil. Fed faiz oranı görüntüleme aracına göre bu yıl iki adet faiz artışı gerçekleşecek.

Amerikan dolarının diğer majör dövizler karşısındaki performansının ölçümü olan dolar endeksi yüzde 0,65 düşüşle 99.70 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)