E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1215 dolar seviyesinde---

Altın 1215 dolar seviyesinde

Altın 1215 dolar seviyesinde
02 Şubat 2017 - 07:59 borsagundem.com

Altın, Fed'in Çarşamba günkü faiz kararı ardından kazançlarını dördüncü güne taşıdı

Altın, Fed'in Çarşamba günü para politikasında değişikliğe gitmemesi ve faizleri sabit bırakması ardından kazançlarını dördüncü güne taşıdı.

Altın dün 1200 doların altına gerilese de FED'in ardından kapanışını 1209 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ise 1216.9 dolar seviyesini test eden sarı metal yüzde 0.52 yükselişle 1215.30 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Fed, iki gün süren politika toplantısının ardından Çarşamba günü faiz kararını açıkladı. Kurum, para politikasında değişikliğe gitmemesi ve gösterge faizi sabit bırakmasına karşın, 2017 yılının geri kalanında yatırımcıların sıkılaştırma sürecinin temposuna ilişkin fikir değişikliğine gitmesi için fazla bir sebep vermedi.

Singapur'da Phillip Futures stratejisti Bryan Lum, e-posta ile yaptığı değerlendirmede “Faizleri sabit tutma kararı genel anlamda beklentileri karşılarken, piyasalar Fed'in daha şahin bir ton edinip edinmeyeceğini izliyor.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)