E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1250 dolar üzerinde---

Altın 1250 dolar üzerinde

Altın 1250 dolar üzerinde
28 Nisan 2016 - 12:35 borsagundem.com

Faiz kararı sonrasında ons altın 1250 direnci üzerinde işlem görüyor

BOJ kararından sonra tekrar güvenli liman konumuna gelen ons altın 1250 dolar direncinin üzerinde işlem görüyor. Sabah erken saatlerde 1238 dolardan gelen alımlarla yükselişini sürdüren ons altın yüzde 0.90 artışla 1257 dolardan işlem görüyor.

Dün Fed’in para politikalarını belirleyen FOMC Nisan toplantısı sona ererken faiz oranı % 0.25-0.50 aralığında sabit bırakıldı. Faiz kararı sonrasında volatilitenin tavan yaptığı altında 1240 ve 1250 seviyeleri arasında gitgeller görülürken bu 2 seviyesinin kırılmaması ve bir şekilde bir aylık ağırlıklı ortalama üzerinde tutunma sağlaması olumlu görülüyor. Dünkü FOMC metninde FED’in daha önceki toplantılarda faiz artırmamasının asıl nedeni olarak görülen “Küresel gelişmelerin görünüme risk oluşturduğuna” dair ibaresi metinden kaldırılarak Haziran ayı için ihtimalleri artırdı. Enflasyon konusuna da değinilen
toplantıda, enflasyonun orta vade de düşük kalmaya devam edeceği vurgulandı. FED toplantısı sonrasında Amerikan 10 yıllıklarında da hareketlenme görülürken yüzde 1.84 seviyesine gerileme yaşandı.

Bu sabah Asya seansında ise Japonya Merkez bankası faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmezken ek teşviklerden kaçınmış oldu. BOJ’un bu hamlesi sonrasında altın ve Yen tekrardan güvenli liman haline dönüş sağlarken Asya seansında 1240 seviyesine kadar gerileyen altında da tepki alımlarının görülmesine neden oldu.

Bugün Amerika’da haftalık istihdam talepleri ve 1.çeyrek büyüme revizesi izlenecekken, dün ve bu sabahki merkez bankalarının kararları da takip edilecektir.

Uzmanlara göre teknik olarak 1247 seviyesinin hemen altında işlem gören altında alımların devam etmesi durumunda 1255 ve 1264 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 1240 seviyesi izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)