E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1265 seviyesinde---

Altın 1265 seviyesinde

Altın 1265 seviyesinde
06 Ekim 2016 - 11:50 borsagundem.com

Altın, ABD'de istihdam verisinin yaklaşması ile birlikte, 3 ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın, yatırımcıların dikkatlerini ekonominin gücünü görmek ve bu yıl içinde bir faiz artırımı olup olmayacağını değerlendirmek için Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine çevirmeleri ile birlikte, üç ayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın, Çarşamba günü 1262.22 dolara kadar düştükten sonra, önceki kapanışına göre fazla değişmeyerek sabah saatlerinde 1269.55 dolara geldi. Fiyatlar dün, merkez bankalarının teşvikleri kademeli olarak azaltmaya hazırlandığına ilişkin endişelerle birlikte yüzde 3.3 düşerek, bir yılı aşkın sürenin en sert kaybını gerçekleştirdi.

Altının ons fiyatı düşüşünü üst üste 8'inci güne taşıyarak 1.263 dolara kadar gevşedi. Şu saatlerde yüzde 0.08 kayıpla 1265.96 dolar civarında işlem görüyor.

Altının gram fiyatı düşüş eğilimini sürdürerek 124,2 liraya geriledi. Çeyrek altın son 10 günde 7 lira ucuzlayarak 204 liraya geriledi. Dün günü yüzde 0,3 düşüşle 124,3 liradan tamamlayan gram altın, bugün sınırlı da olsa düşüş eğilimini devam ettirerek 124,2 liradan alıcı buluyor. 

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 204, Cumhuriyet altını 832 liradan satılıyor. Böylece 26 Eylül'de 211 liradan satılan çeyrek altın 10 günde 7 lira geriledi.

Altın, yükselen tahvil faizleri ve parasal genişlemenin tek başına küresel ekonomiyi desteklemeye yetmediği endişeleri ile birlikte sarsıntıya uğradı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Çarşamba günü yaptığı konuşmada, uzun vadede büyümeyi desteklemek için, "şeffaf ve güçlü para politikaları" ve aynı zamanda altyapı ve eğitime yatırım çağrısında bulundu.

Fischer New York'ta Çarşamba günkü konuşmasının metninde, "Ultra düşük faizlerin, özellikle en azından kökenindeki sebeplerin bazılarının çözümüne yönelik doğru politikalar oluşturulursa, sürdürülmesi gerekmiyor," dedi. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan kamu çalışnaları dahil istihdamın Eylül ayında 172,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 4.9'da kalması bekleniyor.

12 milyar TL'lik vergi zammı gelecek

 

Notçulara yabancıdan 1.1 milyar dolarlık cevap

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)