E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1284 seviyesinde---

Altın 1284 seviyesinde

Altın 1284 seviyesinde
17 Haziran 2016 - 07:15 borsagundem.com

Altın 2 yılın zirvesinin ardından 1280 seviyelerinden işlem görüyor

Piyasalarda İngiltere’nin AB’de kalıp (Bremain) kalmayacağını (Brexit) belirleyecek olan 23 Haziran tarihli referanduma ilişkin endişelerle birlikte riskli varlıklardan kaçan yatırımcıların güvenli varlıklara yöneltmesiyle birlikte, altının yükselişini iki yılın zirvelerine taşıdı  Altının gram fiyatı ise yükselişe geçen ons fiyatı ve dolar kurundaki değerlenme ile yüzde 3 artarak 124.46 TL seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü.

Altın, Fed'in gelecek iki yıla ilişkin faiz tahminlerini azaltması ardından, dün  Ağustos 2014'ten bu yana en yüksek olan 1315.72 doları gördü. Avrupa Birliği yanlısı bir İngiliz milletvekilinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ardından gevşeyen sarı metal kapanışını 1278.20 dolar seviyesinden kapattı. Yeni günde yüzde 0.38 primle 1283.72 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Güvenli liman talebindeki artışın etkisiyle bu hafta yüzde 0.4 yükselen altın, 2016 yılında yüzde 21 değer kazandı. Fed Başkanı Janet Yellen Çarşamba günü 23 Haziran Brexit referandumunun merkez bankasının bu hafta faizleri değiştirmemesinde bir etken olduğunu belirtti. İngiliz milletvekili Jo Cox'un ölümü, Avrupa Birliği'nde kalma yanlısı oyları artırabilir.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistlerinin yazdığı bir raporda, “İngiliz politikacının trajik ölümü AB referandumuna ilişkin kampanyaları askıya aldı ve sterlin yukarı yönlü hareket etti, değerli metalin cazibesini azalttı” ifadesi yer aldı.

 

Avrupa borsalarının güçlü yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Japonlar 'yen'deki değer artışından endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)