E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1293 direncini kırmaya çalışıyor---

Altın 1293 direncini kırmaya çalışıyor

Altın 1293 direncini kırmaya çalışıyor
27 Kasım 2017 - 13:26 borsagundem.com

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde küçük çaplı bir yükseliş sergiliyor, yatırımcılar hafta boyunca Fed yetkililerinin yapacağı konuşmaları alım yönünde kalarak bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM
Comex Borsası Ocak vadeli altın fiyatları 4.70 olar ve yüzde 0.4 oranında artışla 1,292.02 dolardan işlem görüyor. Analistler direnç noktasının 1293.50 seviyesinde bulunduğunu, bu seviyenin kırılması halinde alımların hız kazanabileceğini ifade ediyor.
Altın vadelileri cuma günü yarım seanslık işlem gününü haftalık bazda yüzde 0.7 oranında kayıpla tamamlamış ve bu son 3 haftanın ilk aşağı yönlü kapanışı olmuştu.
Fed'in duruşundaki olası bir değişim bu hafta yatırımcıların odaklanacağı temel nokta olacak. Fed'in hem şimdiki başkanı hem de bir sonraki başkanı bu hafta konuşma yapacak.
Fed'in yeni Başkanı olması için Trump tarafından seçilen isim olan Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'nde seçilmesine yönelik bir konuşma yapacak bu konuşma TSİ 18:45'te gerçekleşecek. Bunun ardından 19:00'da Yellen
ekonomi hakkındaki görüşlerini Capitol Hill'de yapacağı konuşmada dile getiriecek.
Powell'ın büyük ölçüde Yellen'in para politikalarına yakın bir çerçevede kalması bekleniyor olsa da bu çerçeve bankacılık düzenlemeleri konusunda aynı kalmayablir.
Powell ve Yellen'in yanı sıra başka Fed yetkilileri de bu hafta içinde konuşma gerçekleştirecek. Buna önümüzdeki yıl görevinden ayrılacak ola New York Fed Başkanı William Dudley de dahil olacka.
Fed'in bu yılki son toplantısı 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Bu toplantıda faizlerin artırılması çok yüksek bir olasılık olarak görülüyor. Bununla birlikte enflasyonun zayıf görünümü nedeniyle, bankanın önümüzdeki yıl faizleri öngördüğü kadar artıramayacağı düşünülüyor.
Altın faiz artırımları karşısında hassasiyeti yükse bir yatırım aracı, zira faiz getirisi yüksek enstrümanlar varken, faiz getirisi sunamayan altına olan talep azalabiyor ki faiz artırımı doların da yükselmesine neden oluyor ve bu da altına olumsuz yansıyabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)