E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1306 seviyesinde ---

Altın 1306 seviyesinde

Altın 1306 seviyesinde
01 Eylül 2016 - 12:45 borsagundem.com

Ons altın, istihdam verisi öncesi düşük seyrini sürdürüyor

Altın, yatırımcıların faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ile birlikte, geçen ayki kaybını korudu.

Ons altın dün 1304 dolar ile 24 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra günü 1308 seviyesinden kapattı. Yeni günde 1311 seviyesini test ettikten sonra 1304 seviyesine kadar gevşedi. Sarı metal şu saatlerde yüzde 0.22 kayıpla 1306 seviyesinde işlem görüyor. Metal Çarşamba günü  Ağustos ayını yüzde 3.1 kayıpla geçti.

Altının 2016 yılındaki kazançları, Fed yetkililerinin yıl sonundan önce faiz artırımı olasılığını artıran yorumları ile birlikte durdu. Traderlar, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in Salı günü yaptığı açıklamada 21 Eylül'deki faiz kararının verilere bağlı olacağını söylemesi ile birlikte, Cuma günü açıklanacak olan ABD Ağustos ayı istihdam verilerine bekliyor. ABD'de Çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi, işverenlerin Ağustos ayında istihdamı beklentilere paralel artırdığını gösterdi.

National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "ADP verisi, ABD işgücü piyasasındaki toparlanma ivmesinin devam etmekte olduğunu gösterdi," dedi ve "Cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin benzer bir şekilde çıkması, altın piyasasında muhtemelen baskı oluşturacak" şeklinde görüş bildirdi.

Janus Globak Unconstarained Bond Fund'ın milyarder yöneticisi Bill Gross, Fed'e, ilki Eylül ayında olmak üzere, Mart ayına kadar iki kez faiz artırma tavsiyesinde bulundu. Vadeli işlem verileri, Fed'in Eylül ayında faiz artırma olasılığını yüzde 36 olarak işaret ediyor. Bu olasılık Ağustos başında yüzde 18 seviyesindeydi.

Fed'in bir sonraki adımına ilişkin spekülasyon doların toparlanmasına ve buna bağlı olarak altının cazibesinin azalmasına neden oldu. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Ağustos ayında Mayıs ayından bu yana ilk kez aylık bazda yükseldi.


Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Şimşek'in özel vergi teklifini uluslararası 5 şirket imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)