E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1350 dolar seviyesinde---

Altın 1350 dolar seviyesinde

Altın 1350 dolar seviyesinde
10 Ağustos 2016 - 12:25 borsagundem.com

Altın dolardaki düşüş ile birlikte kazancını artırdı

Altın fiyatları, yatIrımcıların dikkatlerini Fed'in bu yıl faiz artırımına gidip gitmeyeceğine ilişkin beklentilere çevirmeleri ile birlikte, dolardaki düşüşün desteği ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Ons altın 1330 kritik destek seviyesi üzerinden gelen alımlarla yükselişini 1355 dolara kadar çıkardı. Dolar endeksindeki gevşeme ile yükselen ons altın şu saatlerde yüzde 0.87 kazançla 1352 seviyesinde seyrediyor.

Altının gram fiyatı 128 TL'nin üzerinde dengelendi. Dün 127,6 liraya kadar gerileyen gram altın, bugün 128.89 seviyesini test ettikten sonra şu saatlerde yüzde 0.37 yükselişle 128.53 liradan işlem görüyor. 

Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 860 TL'yi gördükten sonra yüzde 0.28 artışla 857.7 seviyelerinde bulunuyor. 

Altın bu yıl, Fed'in Aralık ayında 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesinin ardından ikinci kez borçlanma maliyetlerini artırmayı beklemeye almasının da desteği ile yüzde 27 yükseldi. Düşük faiz, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini artıyor. ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkması ilk başta doların yükselmesine neden oldu, ancak yatırımcıların Aralık ayında faiz artırımı beklentilerini yeniden azaltması ile birlikte dolar yönünü aşağı çevirdi.

Borsalarda hafif düşüş bekleniyor

 

Borsalardaki yükselişe karşı yatırımcılara uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)