E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1350 seviyesinin altında---

Altın 1350 seviyesinin altında

Altın 1350 seviyesinin altında
11 Ağustos 2016 - 16:30 borsagundem.com

Altın doların istikrar kazanması sonrası düştü

ABD verilerinin olumsuz gelmesi ile birlikte başlayan dolardaki zayıflama , Japonya verileri ile devam etti. Dolar, Fed'in bu yıl içinde faiz artıracağı beklentilerinin azalmasıyla, Haziran'dan beri en düşük seviyesine geriledi. Zayıflayan dolar sebebiyle ons altın tekrar atağa geçti.

Haftanın başlangıcını 1330 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışarak yapan altında bu seviyeden başlayan toparlanma hareketi dün 1357 dolar seviyesine kadar sürdü. Ancak altın doların istikrar kazanması sonrası düştü. Günün kapanışını 1346 seviyesinden gerçekleştiren altın yeni günde 1340 seviyesini görsede şu saatlerde  yüzde 0.06 kayıpla 1347 seviyesinden işlem görüyor.

Dolarda tam anlamıyla toparlanma yaşanamıyor. Yatırımcılar yakın zamanda Fed’in faiz artıracağına inanmazken, Fed dışında doları güçlendirecek başka bir hikâye olmadığından dolayı, Dolar satışları yaşanıyor.

Ons Altının bu denli çıkışında önemli bir rolü de dün sabah açıklanan Japonya makine siparişleri ve konut kredileri verilerinin beklentilerin oldukça üzerinde gelmesi ile başladı. Dolar karşısında bir süredir direnen Yen yükselişe geçerek Dolar Endeksinde düşüş serüvenini ateşledi.    Dolar Endeksi yaşanan düşüşle beraber tarım dışı istihdam öncesi seviyenin de altına 95.40’a kadar geriledi.

Buna karşılık önceki gün ABD cephesinde bir miktar fiziki altın satışı gerçekleşti ki uzun süredir görülmeyen bir durum bu. Satışların devamı gelmeye başlar ise bu zamana kadar altına en büyük destek veren fiziki talep azalmış olur ve  sonucunda altın yükselişleri yarım kalabilir.

Yatırım amaçlı altında rekora ulaşıldı

 

Yaşı doldurana SGK'dan toplu para

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)