E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1350 seviyesinin altında---

Altın 1350 seviyesinin altında

Altın 1350 seviyesinin altında
12 Temmuz 2016 - 14:55 borsagundem.com

Altın, İngiltere ve Japonya'da olası teşviklerle birlikte risk iştahının artması sonrası kaybını korusa da gevşemesini sürdürüyor

Altın fiyatları, İngiltere ve Japonya'da olası teşviklerin desteği ile hisse senetlerindeki yükseliş ve beklenenden daha iyi çıkan ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gitme ihtimalini yükseltmesi sonucu kayıplarını korudu.

Küresel piyasada dün sakin veri akışı yaşanırken altın fiyatlarında dalgalı seyir görülmesine rağmen 1375 direncinin test edilmesinin ardından gelen kar satışları ile birlikte gevşemeler görüldü. Yeni günde 1357 seviyesini gören ons altın şu saatlerde yüzde 0.62 kayıpla 1347 dolardan işlem görüyor.

Amerika'da dün FED üyeleri George ve Mester FED'in faiz oranlarını düşük tutmasının riskli olabileceğini söylediler. Brexit endişeleri ve FED'in faiz artırımının ertelenmiş olması ile birlikte küresel ekonomiye ilişkin kaygılar altın fiyatlarını olumlu desteklemeye devam edebilir. Bugün FED üyesi Bullard'ın konuşması takip edilecek.

Uzmanlara göre teknik olarak ons altında satış baskısının oluştuğunu ve bu sayede 1351 desteğine kadar geri çekilmenin yaşandığı görüldü. Bu düşüş hareketinin oluşmasının ardından fiyatların 1351 - 1360 seviyeleri arasında hareket ettiğini görüldü. Altında 1351 desteğinin aşağı yönde geçilmesi durumunda satışların ivme kazanarak devam edebileceği belirtiliyor. Bu noktada 1343 ve 1336 seviyelerinin hedef konumuna yerleşeceği,  olası alımlar görülmesi durumunda ise 1357 ve 1362 seviyeleri görülebilir.

Dolar 2.90 seviyesinde

 

Asya borsaları değer kaybeden yen ile yükseldi

 

Petrolde arz fazlalığı zayıf seyre neden oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)