E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1.400 doların üzerine çıktı ---

Altın 1.400 doların üzerine çıktı

Altın 1.400 doların üzerine çıktı
05 Haziran 2013 - 11:08 borsagundem.com

Altın, borsalardaki düşüşlerin etkisi ile yeniden 1.400 doların üzerine yükseldi

Altın, hisse senetlerindeki düşüşler ve doalrdaki rallinin durmasının metale yönelik değer koruma talebini artırmasının ardından tekrar 1,400 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Gümüş, platin ve palladyum değer kazandı.
Spot altın yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,408.50 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:12'de ons başına 1,405.06 dolara geldi. Fiyatlar dün yüzde 0.9 geriledi. Spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 22.6295 dolara geldi.
Altın, yatırımcıların exchange traded fonlarındaki (ETF) altınlarını rekor hızda satmaları ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin yüzde 8 ralli yapması ile birlikte, bu yıl yüzde 16 düştü. Asya hisse senetleri son beş seansın dördünde düşerken, Dolar Endeksi yüzde 0.2 düştü. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün 1,010.45 tona düştü ve son bir haftada ilk kez düşüş gösterdi.
Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan CITICS Futures Co.'nun analistlerinden Huang Fulong, "Hisse senedi piyasalarındaki düşüş altına destek sağlıyor görünüyor," dedi ve "Doların performansı altını dar bir bantta tuttu. ETF akışlarını ilgiyle izlemeye devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Ağustos vadeli altın kontratları, dün dünyanın en büyük altın ithalatçısı Hindistan'da altın ithalatına kısıtlama getirilmesinin ardından yüzde 1 değer kaybetmesi sonrası, bugün New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,404.20 dolara ulaştı. Hindistan Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada, daha önce bankalara getirilen konsinye bazında altın ithalatı kısıtlamalarının devlete ait işlem kuruluşlarına ve diğer doğrudan altın ithali yetkisine sahip kuruluşlara genişletileceğini duyurdu.
Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,499.50 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.6 değer kazanarak ons başına 755.10 dolara çıktı. Dünyanın ikinci en büyük platin üreticisi Impala Platinum Holdings Ltd., Güney Afrika'daki madenlerinde bir işçinin işten çıkarılması sonrası, 3,000 maden işçisinin kanunsuz greve başladığını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)