E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın 1500 doların altına iner'---

'Altın 1500 doların altına iner'

'Altın 1500 doların altına iner'
19 Aralık 2011 - 09:20 borsagundem.com

Reuters'ın yaptığı bir ankete göre altın fiyatlarında düşüşler bekleniyor

Reuters tarafından yapılan bir ankete göre altın fiyatları önümüzdeki üç ay içinde onsu 1,500 doların altına inecek ve bu yıl Eylül ayındaki düzeylere 2012 sonlarına kadar ulaşamayacak.
Ankete 20 ekonomist, fon yöneticici ve altın alım satımı yapan kişi katıldı. Katılanların yarısına yakını altın fiyatlarının önümüzdeki yılın ilk üç ayında onsu 1,450 doların altına ineceğini tahmin ederken, üçü ise fiyatların 1,400 doları göreceği tahmininde bulundu.
Bu anket, Aralık ayı içinde yüzde 11 değer kaybeden altın fiyatlarında on yıl süren boğa piyasasının sonuna gelindiği kaygılarının doğmasına neden oldu. Altın fiyatları, bu ay 1,560 dolara kadar indikten sonra şu anda vadeli piyasada onsu 1,590 dolar civarında seyrediyor.
Ankete katılanların yarısı, altın fiyatlarının yeniden yükselişe en erken 2012’nin ikinci yarısında başlayabileceğini söylerken, dördü ise 2014’den önce yeni bir rekor beklemediklerini belirttiler.
Altın fiyatlarındaki düşüşe, zor geçen bir yıl sonrası hedge fonların müşteri çıkışlarını karşılamak amaçlı nakit gereksinimi nedeniyle yaptıkları satışlar ve Avrupa bankalarının sermaye artırmak için fon yaratmak amaçlı satışlarının neden olduğu konuşuluyor.
Altın için bir diğer kötü haber de Cuma günü açıklanan ABD Vadeli İşlemler Kurulu verilerinde altın fiyatların yükseleceği yolunda yapılan vadeli işlemlerin üst üste ikinci hafta azaldığının görülmesiyle ortaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan19 Aralık 2011 09:36

    komediye bak. 2 ay önce yok 2500$ olur yok 3000$ olur diye atıyodunuz. Küçük yatırımcıyı tuzaga cekmek için ne şaklabanlıklar yapıyosunuz.Tüm dünyaya likit para lazımken altının oralara şu sıralar çıkamayacagını nıye 1900$ yken soyleyemıyorsunuz. Altın geri çekilince mi aklınıza geldi.