E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın 1.700 dolar olur'---

'Altın 1.700 dolar olur'

'Altın 1.700 dolar olur'
24 Ağustos 2012 - 17:19 borsagundem.com

Garanti Yatırım Analisti Altan Aydın, kısa vadede altının ons fiyatının bin 700 dolar olabileceğini söyledi

ABD ve Çin’in parasal gevşeme yapacağı beklentisi, yatırımcıların “güvenli liman” gözüyle baktığı altın fiyatlarına yeniden değer kazandırdı. Bayramdan bir gün önce, uluslar arası piyasalarda 1.615 dolar olan altının ons fiyatı, dün 1.675 dolar seviyelerine yükseldikten sonra, bugün 1.667’lerde seyretmeye başladı. İç piyasada ise arefe günü olan 17 Ağustos tarihinde 92.5 TL’den işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, geçen bir haftalık süre içerisinde 4 TL değer kazandı ve ons fiyatının da yine geçen bir haftalık sürede 1.615 dolardan 1.667 dolara tırmanmasıyla birlikte bugün 96.55 TL’ye ulaştı. Uzmanlar, altın fiyatlarında yükseliş beklentisinin devam edeceği görüşünde.
“2-3 AYDIR DEVAM EDEN SIKIŞIKLIK YUKARI YÖNLÜ KIRILDI”
Altın piyasalarını değerlendiren Garanti Yatırım Analisti Altan Aydın, kısa vadede Eylül-Ekim gibi altının ons fiyatının bin 700 Dolar olabileceğini ve iç piyasada altının gram fiyatının 97.5-98 bandında seyredebileceğini, ancak fiyatların 100 TL’yi geçmesini beklemediklerini söyledi. Avrupa’dan gelen olumlu haberler ve özellikle Euro/Dolar paritesindeki yükselişle beraber, altındaki yükselişin desteklendiğini belirten Aydın, böylelikle yaklaşık 2-3 aydır altın fiyatlarında devam eden sıkışıklığın yukarı yönlü kırıldığına işaret etti. Ortadoğu’daki gerginliklerin de yatırımcıların güvenli limana geçişlerini hızlandırabileceğine dikkati çeken Aydın, "Bu da altını destekleyecektir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde altının yükselişinin devamını bekliyoruz” yorumunu yaptı. Böylelikle kısa vadede Eylül-Ekim gibi altının ons fiyatının bin 700 dolar seviyesinde olabileceğini düşündüklerini dile getiren Aydın, yıl sonuna doğru da ons fiyatının bin 800’lü seviyelere çıkabileceğinin altını çizdi.
"GRAM BAZINDAKİ ALTIN YÜKSELİŞİ DEFANSİF KALIR"
Uluslar arası piyasalardaki bu gelişmenin iç piyasaya olası etkilerini de değerlendiren Aydın, bu kapsamda Gram/TL olarak bakıldığında fiyatların dolardan da etkilendiğini söyledi. Aydın, şöyle devam etti:
“Dolarda yükseliş beklemiyoruz açıkçası. Yalnız kısa vadeli bir tepki olabilir ve ons bazındaki yükselişe nazaran biraz daha defansif kalacaktır diye düşünüyoruz gram bazındaki altın yükselişinin. Ancak, orada da bir seviye vermek gerekirse altının ons fiyatı 97.5-98 bandında bir şey olur. Ancak 100 TL’leri geçmesini beklemiyoruz.”
"ABD VE AB'DE ATILACAK ADIMLAR, ALTIN VE EMTİA PİYASALARINDA ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDEBİLİR"
ING Bank Baş Ekonomisti Sengül Dağdeviren ise ABD ve AB'de atılacak adımlar ve global likiditenin seyrinin altın ve emtia piyasaları üzerinde etkili olmaya devam edebileceği öngörüsünde bulundu. Dağdeviren, altın piyasalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
"Son dönemde altın fiyatlarında görülen artışı kısmen doların, euro karşısında değer kaybetmesi ile daha çok da halen devam eden FED'in Eylül ayında yeni bir parasal genişlemeye gideceği beklentileri ile ilişkilendirmek yanıltıcı olmayacaktır. Dolayısıyla Eylül’de hem ABD hem de AB tarafında atılacak adımlar ve global likiditenin seyri altın ve genel olarak emtia piyasaları üzerinde etkili olmaya devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)