E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1900 dolara gidiyor---

Altın 1900 dolara gidiyor

Altın 1900 dolara gidiyor
22 Ağustos 2011 - 08:18 borsagundem.com

Küresel ekonomiye yönelik endişeler ve Avrupa'daki borç kriziyle altın yeni bir rekora imza attı, platin de 3 yılın zirvesinde

Küresel ekonomiye yönelik endişelerin etkisiyle uluslararası piyasalarda altın yeni bir rekor kırarken platin ise 3 seneden fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı.
Spot altının onsu yüzde 1.6 yükselerek 1,882.55 dolar oldu. Metal, Ağustos ayında yüzde 16 değerlenerek Eylül 1999'dan bu yana en iyi aylık performansını gösteriyor.
Aralık vadeli altının onsu yüzde 1.8 kadar yükselerek 1,885.90 dolardan işlem gördü. Sterlin bazında altın tüm zamanların zirvesine çıkarken Haziran teslim altın kontratı Tokyo Commodity Exchange'te tarihi rekor seviyelere yükseldi.
Bu hafta birçok ülkenin Merkez Bankası Başkanı'nın ABD'de düzenlenecek olan Jackson Hole toplantısına katılması beklenirken Fed Başkanı Ben Bernanke'nin üçüncü tur parasal teşvik programının sinyalini verebileceği konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)