E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2 bin dolara yükselebilir---

Altın 2 bin dolara yükselebilir

Altın 2 bin dolara yükselebilir
15 Eylül 2011 - 14:11 borsagundem.com

Altın ve diğer değerli metaller için gösterge istatistik kurumu olarak sayılan GFMS, altının ons fiyatının bu yıl 2,000 doları aşabileceğini söyledi

Thomson Reuters Corp. tarafından işletilen GFMS'ye göre, bu yıl altının ons fiyatı küresel eknoomilerdeki belirsizliklerle 2,000 doları aşabilir.
Ekonomilerdeki yavaşlama, düşük faiz oranları ve borç krizinin etkisiyle altın yıl sonunda 2,000 doları aşabilir.
Merkezi Londra'da bulunan şirket tarafından bugün yayımlanan raporda, ikinci yarı yılda altın yatırımlarının artacağı belirtilerek, "Merkez bankalarının net alımları da bu yıl 336 tona yükselecek" ifadesini kullandı.
GFMS'de araştırma müdürü olan Neil Meader bir röportajda, "Hala Euro bölgesinde, ABD ve küresel ekonomideki problemlerin sürdüğünü görüyoruz. Siz olsanız paranızı nereye yatırırsınız?" diye konuştu.
Altın fiyatları son olarak 6 Eylül'de 1,921.15 dolar olarak yeni bir rekora imza atmıştı. Yatırımcıların hisse senetleri ve para birimlerinden uzaklaşarak metale yönelmesiyle altın 11. yılında da yükselişe doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)