E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2 haftanın düşüğünde---

Altın 2 haftanın düşüğünde

Altın 2 haftanın düşüğünde
10 Haziran 2013 - 21:27 borsagundem.com

Altın vadelileri, New York'ta, Fed endişelerine bağlı olarak iki haftanın en düşüğüne indi

Altın vadeli kontratları, Fed'in, ekonomideki iyileşme ile birlikte, teşvikleri azaltabileceği spekülasyonuna bağlı olarak, yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), mali risklerin azalmakta olduğunu işaret ederek, ABD'nin rkedi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti. Altın, 7 Haziran'da, ABD'de tarım dışı istihdamın Mayıs ayında beklenenden daha fazla artmasının ardından, son yedi haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Bloomberg'in anketine göre, Fed politika yapıcılarının, Ekim ayındaki toplantıda, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını 65 milyar dolara düşürmesi bekleniyor.
Montreal'de değerli metal rafinerisi ve araştırma şirketi Kitco Inc.'nin kıdemli analisti Jim Wyckoff, "Altın halen Cuma günkü ABD istihdam verisinin aşağı etkisini hissediyor," dedi ve "Beklenenden hafifçe iyi çıkan veri, Fed'in çok gevşek para politikasında yakın bir zamanda fren yağabileceği fikirlerini güçlendirdi" değerlendirmesinde bulundu.
Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşerek, yerel saat ile 10:03'te, ons başına 1,381.70 dolara geldi. Fiyatlar, erken saatlerde, 1,375.10 dolara kadar inerek 28 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. 7 Haziran'da, altın yüzde 2.3 ile 15 Nisan'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Bugün vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 36 altındaydı.
Dün itibariyle, altın, ABD ekonomisindeki iyileşmenin Fed'in teşvikleri düşürmesine neden olabileceği beklentisi ile, bu yıl yüzde 17 düştü.
Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., geçen hafta yaptığı açıklamada, altın fiyatlarındaki hızlı düşüşlerin ardından, varlıklarının değerinde 6 milyar Avustralya doları (5.7 milyar dolar) zarar yazacağını kaydetti.
Temmuz vadeli gümüş kontratları, Comex'te, yüzde 0.4 yükselerek ons başına 21.835 dolara yükseldi. Metal erken saatlerde, 21.33 dolar ile 20 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)