E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2 haftanın düşüğünde---

Altın 2 haftanın düşüğünde

Altın 2 haftanın düşüğünde
12 Aralık 2011 - 14:28 borsagundem.com

Altın, çözülemeyen krizin doları desteklemesi ile iki haftanın düşüğünden geriliyor

Avrupa liderlerinin anlaşma sağlamış olmasına rağmen büyüyen borç krizinden beslenen dolar sebebiyle altın, iki haftanın düşüğüne geriledi.
Spot altının onsu yüzde 1.8 kadar düşüşle 25 kasım tarihinden beri en düşük seviye olan 1,681.10 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 16.02'de 1,686.82 dolardan işlem görüyor. Şubat teslimli altının onsu ise New York'ta yüzde 1.5 Dolar kayıpla 1,690.40 dolar oldu.
Geçtiğimiz hafta Brüksel'deki zirvenin ardından onaylanan Fransız - Alman ortak yapımı anlaşma daha sıkı bütçe kesintileri ve krizle mücadele fonuna 200 milyar dolar ek katkı içeriyor. Alman Şansölye Angela Merkel'e göre bu anlaşma bölgeyi istikarı süren euro youluna sokacak.
"Hala daha Avrupa'dan hedefi 12'den vuran bir plan görmüş değiliz." diyen Everbright Futures analisti Sun Yonggang, "Avrupa'nın çözülemeyen sorunları euroyu dolar karşısında düşük kılarken altının da güçlü dolar karşısında yükselmesinin önlüyor." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)