E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın 2000 doları görebilir'---

'Altın 2000 doları görebilir'

'Altın 2000 doları görebilir'
16 Kasım 2012 - 08:11 borsagundem.com

Deutche Bank’ın raporuna göre merkez bankalarının para basmaya devam etmesi durumunda altın değerlenecek

Deutsche Bank’ın Londra’daki Küresel Metal İşlemleri Başkanı Raymond Key, altının onsunun 2013’te merkez bankalarının para basmaya devam etmesi durumunda 2 bin doların üzerine çıkabileceğini söyledi.
Key, “2 bin dolar ihtimalini düşünüyoruz ama bunun da üzerine çıkabilir” dedi.
Küresel ekonomide merkez bankalarının resesyon ve Avrupa’daki borç kriziyle baş etmek için parasal genişleme politikalarıyla para basmaları, altının 12 yıldır devamlı olarak değer kazanmasını sağladı.
Altın destekli borsa yatırım fonlarındaki varlıklarda da geçen hafta itibariyle rekor pozisyon almalar görüldü.
Standard Chartere bankasının Küresel Metal İşlemleri Şefi Jeremy East, “Altın değerli metaller içinde en iyi performansı sergileyen emtia. Altındaki yükselişin en büyük tetikçisi ise borsa yatırım fonları” dedi.
Altının onsu 6 Eylül 2011’de 1.911 dolar seviyesine çıkarak rekor görmüştü. Altının onsu şu anda 1,720 doların altında işlem görüyor.
Değerli metal geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl yüzde 10 değerlenmiş durumda.
Altın fiyatları Aralık 2008 ile Haziran 2011 tarihleri arasında özellikle de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2.3 trilyon dolarlık tahvil satın almasıyla yüzde 70 değerlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OLIMPOS16 Kasım 2012 19:21

    Altın konusundaki fikirlerinize katılmıyorum.Altının tarihten gelen bir gücü var.Kısa vadeye takılmamak gerekir.Siz rüyamda altını koşarken değil, dinlenirken görmüşsünüz...

  • NOSTRABORSAADAMUS16 Kasım 2012 13:36

    ÜSTELİK ABD,AB'DEKİ PARASAL GENİŞLEMELERDE BASILAN PARALARIN TÜMÜ ZARARDAKİ BANKA VE KURUMLARIN ÖZVARLIĞINA MECBURİ DESTEĞE GİDİYOR VE PİYASAYA ÇIKMIYOR BU DA ALTINA FİLAN GİDECEK PARA YOK DEMEKTİR Kİ BİR TAKIM KENDİNDEN MENKUL ALTIN ANALİSTİNİN GAZINA GELİP DE SAKIN FOREXLERDE,VOBLARDA İÇ DIŞ KUMAR İLLETİNE TAKILIP DA İMKB'DEKİ OLASI YENİ YIL BÜYÜK RALLYSİNİ KAÇIRMAYIN.YENİ YILDA ALTIN TEPETAKLAK OLACAK BENDEN SÖYLEMESİ SONRA NOSTRABORSAADAMUS AĞABEYİMİZ RÜYASINDA GÖRDÜ BİZE YAZMIŞTI NE YAPTIK DA ALTIN ALIP ZARAR ETTİK,BORSADAKİ YENİ YIL RALLYSİNİ KAÇIRDIK DEMEYİN.

  • NOSTRABORSAADAMUS16 Kasım 2012 11:20

    6.11.2011 tarihinde yani 14 ay önce o kadar spekülasyona rağmen 1911 dolarken şimdi 14 ay sonra bu kadar ecb,fed karşılıksız dolar ve euroları basılıp parasal genişlemeye rağmen hala 1700 dolar ise altının onsu yani 14 aydır 1900 dolar maliyetler darbe yemiş ve yükselemiyorsa ne kadar altın analisti geçinen YABANCI yüksek zekalı?lara rağmen de gelgellenmesine rağmen yükselemiyorsa satın eldeki,koldakileri ve de üstünde varant yazan kağıtları beyler gelin imkb'ye yabancılar altına değil son aylarda imkb alıyor uyumayın altın ne temettü,ne bedelsiz vermiyor..angut angut kenarda duruyor,çalınacak korkusu da cabası sağlığınızdan mı olacaksınız .