E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın 2011'de zirveyi gördü'---

'Altın 2011'de zirveyi gördü'

'Altın 2011'de zirveyi gördü'
28 Mart 2012 - 08:54 borsagundem.com

CPM Group´a göre altın fiyatları bu yıl yüksek kalacak fakat 2011´de ulaşılan rekor seviyeleri aşması olası değil

CPM Group tarafından hazırlanan Altın Yıllığı 2012´den yapılan temel çıkarım bu. Küresel altın piyasasını yönlendiren arz ve talep faktörlerini incelendiği araştırmayı yapan CPM Group, bağımsız bir emtia araştırma ve yatırım bankacılığı şirketi ve yıllık tahminleri altın piyasası tarafından yakından takip ediliyor.
CPM Group direktörü Jeff Christian, "Fiyatların bu yıl 1500 dolar üzerinde gelecek beş yılda da 1400 dolar üzerinde kalmasını bekliyoruz” diye konuştu.
CPM Group tahminlerinde haklı çıkarsa, 10 yıllık yükselişin ardından altın fiyatları konsolidasyon sürecine girmiş olacak.
Geçen yıl altındaki hareketi doğru tahmin eden Christian, "Döngüsel zirveye beklediğimizden geç ulaştık fakat yılın sonuna kadar fiyat düştü." dedi ve ekonomik belirsizlikler gibi yatırımcıları altına yönelten bazı koşulların devam ettiğini ancak küresel finansal sistemin çökeceği korkularının ortadan kalktığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)