E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2500 dolar olur---

Altın 2500 dolar olur

Altın 2500 dolar olur
09 Şubat 2012 - 08:03 borsagundem.com

Ekonomistler artık Euro Bölgesi'nin dağılma ihtimaline karşı fiyat belirliyor

Gün boyu değer kaybeden doların daha sonra yeniden yükselmesiyle altın ve gümüş fiyatları geriledi. Gümüş 12 haftanın zirvesinden düşüşe geçti.
Nisan teslim altının ons fiyatı Comex'te yüzde 0.7 düşerek 1,736.10 dolardan işlem gördü. Mart teslim gümüş kontratı da yüzde 1.1'lik değer kaybıyla 33.81 dolardan işlem gördü. Erken saatlerde fiyat 34.52 dolara yükselmişti. Platin ve paladyum fiyatları ise yükseldi.
Bu arada Capital Economics'e göre euro bölgesinin dağılması durumunda altın fiyatları 2,500 dolara kadar yükselebilir, emtia fiyatları ise sert düşüşler kaydedebilir.
ABD'de petrol stoklarının arttığını gösteren verilerle petrol de dalgalı seyir izliyor. Nymex'te Mart teslim petrol kontratının varil fiyatı 98.11 dolardan işlem gördü. Bakır ise Çin hükümetinin konut alıcılarını destekleyeceğini açıklamasıyla 20 haftanın zirvesine yükseldi.
Yarın Yunanistan konusundaki gelişmeler piyasalar tarafından yakından izlenmeye devam edecek. Yarın akşam Euro Bölgesi Maliye Bakanları Brüksel'de Yunanistan'a dair görüşmelerde bulunmak için toplanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)