E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 3 haftanın en düşüğünde---

Altın 3 haftanın en düşüğünde

Altın 3 haftanın en düşüğünde
03 Nisan 2013 - 09:00 borsagundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların altın varlıklarını azaltması sonucu üç haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü

Altın fiyatları, dolardaki yükseliş ve ABD ekonomisinde iyileşme olduğunu gösteren verilerin ardından yatırımcıların altın varlıklarını azaltması sonucu üç haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü. Gümüş ve platin de değer kaybetti.
Spot altın yüzde 0.8 düşüşle ons başına 1,563.68 dolar ile 8 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 11:43'te ons başına 1,567.24 dolara geldi. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,568 dolara indi.
Aralarında Londra ofisinden Robin Bhar'ın da bulunduğu Societe Generale SA analistleri, dünkü raporlarında, altının "balon" durumunda olduğunu ve iyileşen ABD ekonomisinin Fed'i teşvik tedbirlerini durdurmaya yöneltebilecek olması ile birlikte, "ayı piyasası" olarak adlandırılan duruma girebileceğini kaydetti. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün, fonun internet sitesindeki verilere göre, 1,208.92 ton ile Temmuz 2011'den bu yana en düşük seviyesine indi.
Singapur'da Nareco Advisors Pte şef yatırım yetkilisi Diego Parrilla, "ABD ekonomisi konusunda iyimser olanlar, daha az altın tutma ihtiyacı duyabilir," dedi.
Altın fiyatları bu yıl, 12 yıl ard arda yükseliş gösterdikten sonra, hisse senetlerindeki ralli ve güçlü ekonomik büyümenin metale yönelik güvenli liman talebini düşürmesi ile birlikte uüzde 6.5 düştü. ABD'de dün açıklanan fabrika siparişleri verisi Şubat ayında son beş ayın en hızlı yükselişini gösterdi.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün yükselişle kapandı ve bu yılki kazancını yüzde 10'a taşıdı. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi ise yılın başlangıcından bu yana yüzde 4 yükseliş gösterdi.
Societe Generale'in tahminlerine göre, altın Aralık ayına kadar 1,375 dolara inecek ve bu yıl ortalama 1,500 dolar ve 2014'te 1,400 Dolar olacak. Altın, Fed öncülüğündeki önemli merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemek için teşvikleri artırmasının etkis ile, 2008 yılından bu yana fiyatını ikiye katladı.
Dün "ayı piyasasına" giren spot gümüş, yüzde 0.9 gerileyerek ons başına 27.025 dolar ile 2 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Spot platin yüzde 0.7 düşerek ons başına 1,561.25 dolar ile 20 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 1,563.75 dolara geldi. Bu hareket, bu yılki kazancı yüzde 1.6'ya daralttı. Spot platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 764.80 dolara indi ve yıllık kazancını yüzde 8.62ya düşürdü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)