E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 3 haftanın zirvesinde---

Altın 3 haftanın zirvesinde

Altın 3 haftanın zirvesinde
07 Mayıs 2014 - 10:23 borsagundem.com

Altın, Ukrayna krizinden beslenmeyi sürdürürken 3 haftanın zirvesine doğru tırmanıyor

Altın, yatırımcının güçlenmekte olan ABD ekonomisinin işaretleri yerine Ukrayna'daki tansiyonu fiyatlamayı seçmesi ile 3 haftanın zirvesine tırmanıyor. Paladyum da 2011 Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyenin yakınında seyrediyor.

Spot altının onsu yüzde 0.4 artışla Singapur'da yerel saatle 09.55'de 1,312.67 dolardan yükslemesinin ardından  1,312.59 dolardan işlem gördü. Altın, 5 Mayıs tarihinde 15 Nisan tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,315.68 dolara tırmandı.

Altın bu yıl, Federal Rezerv'in aylık tahvil alım programına rağmen yüzde 9.1 yükselişle seyrediyor. Altının bu yükselişinde Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin etkisi de mevcut. Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de altın kontratlarının hacmi dün tırmanışını üst üste ikinci güne taşıdı.

Cinda Futures Co analisti Lv Jie konuyla ilgili "Ukrayna'daki durum kısa rallilere vesile olabilir. Altın, ABD ekonomisi hız kazandıkça baskı altında kalmayı sürdürecektir.  yorumunda bulundu.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın dün açıkladığı veriye göre ülkenin ihracatı Mart ayında 9 ayın en çok artışı gösterirken ticaret açığının da daralmasına yardımcı oldu. Bu durum küresel talebin uyanmasının dünyanın en büyük ekonomisin güçlenmesine yardım edeceğine işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)