E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında alımlar hızlandı---

Altında alımlar hızlandı

Altında alımlar hızlandı
10 Haziran 2016 - 16:20 borsagundem.com

Altın, güne düşüşle başladıktan sonra tekrar alıma döndü

Altın fiyatları, FED'in faiz artırım ihtimalinin azalması ve  İngiltere'nin AB'den ayrılması olasılığının getirdiği alımlarla 10 günlük yükselişini dün 1271.74 dolara kadar sürdürdü. Ancak istihdam verisinin ABD'de işgücü piyasasının yavaşladığına ilişkin endişeleri azaltması sonrası dolarda görülen güçlenmenin etkisiyle, üç haftanın en yüksek seviyesinden geriledi.

Perşembe günü ons altın, 18 Mayıs'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkmasının ardından düşerek 1269,64 dolardan kapandı. Yeni güne bu seviyeden başlayan altın 1265 dolara kadar gevşedikten sonra sabah saatlerinde eksi ile 1266 dolar seviyesinden işlem gören altın öğleden sonra alımlarını hızlandırmasıyla 1273 dolar seviyesine yükseldi.

Analistlere göre teknik açıdan altında yukarı yönlü hareketlerin devamında 1280 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Altının bu direnci de aşması durumunda 1303 hedeflenebilir. Altının 1265 desteği altına gerilemesi durumunda ise 1253 ve 1245 seviyeleri izlenecektir.

Dolar endeksinin 94 seviyelerinin üzerine çıkması altında baskı yaratıyor.Altının onsu, dün ABD'de işsizlik başvurularının geçen hafta beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren verini ardından doların bir ayın en düşük seviyesinden toparlanması ile birlikte, ikinci haftaya taşıdığı kazancını yüzde 1.8'e daralttı. Altın, politika yapıcıların faiz artırımında acele etmeyeceklerine ilişkin işaretlerden destek bulmuştu.

Sydney'de Australia & New Zealand Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, "Haziran ayında faiz artırımı beklentileri buharlaştı," dedi ve "Ancak, gelecek haftaki Fed toplantısı halen bazı riskler getiriyor. Faiz artırımı için koşulların uygun olduğuna ilişkin bir yorum altının yukarı trendine zarar verir," şeklinde görüş bildirdi. Hynes, Mayıs ayında 1.300 dolar/ons seviyesini test eden ancak bu seviyeden geri gelen spot altın fiyatının İngiltere'nin AB'den ayrılması olasılığının getireceği alımlarla 1.400 dolar/ons seviyesini hedefleyeceğini söyledi. 

 

Petrol haftalık kazancını koruyor

 

Avrupa borsalarının hafif düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)