E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 4 ayın düşüğünde---

Altın 4 ayın düşüğünde

Altın 4 ayın düşüğünde
03 Haziran 2014 - 10:11 borsagundem.com

ABD'den gelen ekonomik veri ile hisse senetleri yükselişe geçerken altın ise 4 ayın düşüğünde tutunuyor

ABD ekonomisinin ilerlemekte olduğuna dair işaretler ile dolar ve hisse senetleri değer kazanırken alternatif yatırım araçlarına olan talep ise azaldı. Altın dört ayın düşüğünde tutunuyor.

Külçe altının onsu Singapur saati ile 13.35'te 1,245.15 dolardan işlem gördü, dün ise 1,243.93 dolardan alıcı bulmuştu. Standard & Poor’s 500 Endeksi'nin rekor kırması ve doların 10 majör para birimi karşısında 2 ayın yükseğine çıkması ile altının onsu dün 3 Şubat tarihinden bu yana en düşük seviye olan 1,241.11 dolar oldu.

Altın, Amerikan Merkez Bankası Fed'in ekonominin toparlandığı gerekçesi ile varlık alımında azaltıma gideceğine dair beklentiler ile geçtiğimiz yıl yüzde 28 değer kaybetmişti. Avrupa merkez Bankası'nın 5 Haziran toplantısında daha fazla teşvik kararı alacağı spekülasyonu ile euro, Mayıs ayında dolar karşısında yüzde 1.7 zayıflarken altın ise yüzde 3.3 düşüşle bu yılın en büyük aylık kaybını verdi.

New York - INTL FCStone analisti Edward Meir konu ile ilgili "Zayıf çizelge paternlerinin kombinasyonu, long likiditasyon ve yatırımcı talebindeki sönüklük piyasada ağırlık oluşturmaya devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası'nın perşembe günü gerçekleşecek olan toplantısı altın için önümüzdeki ana dönüm noktası olabilir. Cuma günü ise dolar, ABD tarım dışı istihdam verisi geldiğinde yeni bir yukarı yönlü sarsıntı yaşayabilir." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)