E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 5 gün sonra ilk kez yükselişte---

Altın 5 gün sonra ilk kez yükselişte

Altın 5 gün sonra ilk kez yükselişte
16 Aralık 2011 - 16:38 borsagundem.com

Altının 3 aydaki en büyük haftalık düşüşünü kaydetmesinin fiziki alımları artırmasıyla metal fiyatları 5 gün içinde ilk kez yükseldi

Fed'in yeni teşvik programı açıklamaktan kaçınması ve dolardaki yükselişle metal fiyatları bu hafta yüzde 9'luk düşüş kaydetti. Metal, dün 1,562.50 dolarla 26 Eylül'den beri en düşük seviyeye indi. Euro ise bölgedeki krizin yayıldığı endişesiyle dolar karşısında 1 ayın en büyük haftalık düşüşüne ilerliyor. UBS bugünkü açıklamasında metaldeki düşüşün "satın alma fırsatı" olduğunu belirtti.
Cenevre'deki MKS Finance'te döviz birimi müdürü olan Bernard Sin, "Çok hızlı düşüş oldu, insanlar da şimdi metali satın alıyor. Fiziki talep oldukça iyi durumda. Çünkü Avrupa konusundaki endişeler hala sürüyor" dedi.
Şubat teslim metal New York Comex'te yüzde 1.4 arttı ve 1,599.10 dolar oldu. Fiyat bu hafta yüzde 6.9 değer kaybederek 23 Eylül'deki 5 günden beri en büyük düşüşü kaydetti. Spot altın Londra'da yüzde 1.7 arttı ve 1,597.30 dolardan işlem gördü.
Bloomberg anketine ktılan 21 trader'dan 10'u metalin gelecek hafta yükselebileceği tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)