E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 6 ayın zirvesinde---

Altın 6 ayın zirvesinde

Altın 6 ayın zirvesinde
24 Eylül 2012 - 08:27 borsagundem.com

Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı son 6 ayın en yüksek seviyesinden tamamladı

İspanya'nın kurtarma fonuna başvurabileceğine dari umutların artması ve euronun dolar karşısında değer kazanması altın fiyatlarının geçtiğimiz haftayı son 6 ayın en iyi haftalık kapanış rakamı ile tamamlamasına neden oldu.
Comex'in en aktif altın sözleşmesi olan Aralık vadeli sözleşmeler 7.80 dolar ve yüzde 0.4 oranında yükselişle geçtiğimiz haftanın son işlem gününü tamamladı. Bu kapanış 28 Şubat tarihinden bu yana yakalanan en iyi haftalık kapanış rakamı oldu.
Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde AB'nin İspanya'ya yönelik yeni bir program hazırladığının ve bunu perşembe günü açıklanacağının bildirilmesi altın fiyatlarına olumlu yansıdı.
Bir kurtarma paketininin ECB'nin tahvil alım programını tetikleyeceği ve buna bağlı olarak aşırı likidite olışması sonucu enflasyonun yükselişe geçeceği düşüncesi altın fiyatlarına alım getirdi.
TD Securities'in emtia piyasaları baş stratejisti Bart Melek, altın fiyatlarının bu yıl sonuna kadar 1825 Dolar seviyesine yükselebileceğini ve önümüzdeki yıl ise fiyatların 2000 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)