E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1313 dolar seviyesinde---

Altın 1313 dolar seviyesinde

Altın 1313 dolar seviyesinde
16 Haziran 2016 - 11:30 borsagundem.com

Altın, FED sonrası ons başına 1313 doların üzerine yükseldi

Altın, Fed'in faiz artırımlarına ilişkin görünümünü azaltması ve Başkan Janet Yellen'ın faizleri uzun süre düşük tutabileceğinin sinyalini vermesi ile Brexit'in ekonomik ve finansal şartlar üzerindeki önemli bir etki yaratabileceğini belirtmesinin ardından güvenli liman özelliğini artıran altın ons başına 1,313 doları aşarak yaklaşık 2 yılın zirvesine tırmandı.

Ons altın, 1313 doları görmesinin ardından en son  Ağustos 2014 tarihinde gördüğü seviyelere ulaşmış oldu. Sarı metal şu saatlerde yüzde 1.28 kazançla 1308 seviyesinden işlem görmekte.Altın fiyatları, artan ekonomik ve siyasi risklerin yatırımcıları güvenli varlıklara yöneltmesiyle birlikte rekor seviyeleri test ediyor.

Fed faiz oranlarına dokunmadığı, gelecek faiz artışının zamanına ilişkin ipucu vermediği toplantısının ardından açıklama yapan Yellen, Birleşik Krallık'ta önümüzdeki hafta yapılacak olan AB Referandumu'nun bugün verilen kararları etkilediğini söyledi. Yellen, Brexit'in ekonomik ve finansal şartlar üzerindeki önemli bir etki yaratabileceğini belirtmesinin ardından piyasaların dikkati 23 Haziran'daki referanduma çevrildi.

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Fed büyüme tahminlerini aşağı çekti

 

Cirosu 2 milyarı geçen Türk şirketleri hesap verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)