E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 7 haftanın dibinde---

Altın 7 haftanın dibinde

Altın 7 haftanın dibinde
01 Nisan 2014 - 10:56 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'ın, bankanın ABD ekonomisine destek vermeyi sürdüreceğini açıklamasının ardından altın yedi haftanın düşüğüne geriledi

Spot altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları sonrası düştü. Fed Başkanı ABD ekonomisinin merkez bankasınca koyulan hedeflere ulaşmasının zaman alacağını, bu yüzden de uzunca bir süre daha Fed’in canlandırıcı tedbirlerine ihtiyaç duyacağını söyledi. Yellen'ın açıklamaları sonrası yatırımcıların altından çıkarak daha riskli araçlara yönelmesi kıymetli altını zayıflattı. 1278 dolarla son yedi haftanın en düşük seviyesini gören altın, daha sonra hafif yükselerek 1284 dolardan işlem görmeye başladı. Sidney merkezli bir altın yatırımcısı "Bu seviyede fiziksel talep az. Ancak satış biraz aşırıya kaçmış olabilir çünkü Ukrayna'daki jeopolitik gerilim halen çözülmedi. Yeniden 1300 dolara tırmanabiliriz" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)