E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 7 haftanın zirvesinde---

Altın 7 haftanın zirvesinde

Altın 7 haftanın zirvesinde
26 Ocak 2012 - 16:04 borsagundem.com

Fed'in dünkü kararının dolarda kan kaybına neden olması ve metal talebinin artmasıyla altın fiyatları 7 haftanın zirvesine çıktı

Fed'in faizleri düşük seviyede tutma kararının doların geriletmesiyle altın fiyatları neredeyse 7 haftanın zirvesine yükseldi.
Dün Fed'in faiz oranlarının 2014'e kadar aynı seviyede kalacağın açıklamasıyla vadeli kontratlar yüzde 2.1 oranında değerlendi. Düşük faiz oranları, faiz veya temettü ödeyen varlıklara kıyasla altını daha cazip hale getiriyor.
Dolar bugün euro karşısında ise değer kaybetti. Londra'daki Mitsui&Co. Precious Metals'de analist olan David Jollie, "Fed'in açıklaması doları aşağı yönlü destekledi. Altın satın almak için yönlendirici kuvvetler hala ortada" dedi.
Nisan teslim altının ons fiyatı yüzde 1 yükselerek 1,720.30 dolar oldu. Metal 1,723.50 dolara kadar yükselerek 9 Aralık'tan beri zirveyi görmüştü. Bu yıl altın fiyatları yüzde 9.8 oranında değerlenirken dolar euro karşısında yüzde 1.6 değer yitirdi.
Singapur'daki Phillip Futures'ta analist olan Ong Yi Ling, fiyatların gelecek hafta 1,800 doları test edebileceğini söyledi.
ABD Merkez Bankası'nın 'uzun bir müddet faizler düşük kalacak' açıklamasını kullandığı Mart 2009'dan bu yana altın fiyatları neredeyse iki katına çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAT ALTINI AL BORSADAN26 Ocak 2012 16:28

    LİKİDİTENİN TAMTAM SESLERİ ANCAK SON KAPANIN ELİNDE KALIR KURALINI DA UNUTMADAN,BELLİ SEVİYENİN GELMESİYLE TÜM ALTIN TAŞIYANLARIN MALDAN ÇIKIP BORSAYA GEÇMESİ DOĞRU OLACAKTIR KANIMCA.BU YIL HİSSE SENEDİ PİYASALARI YILI OLACAK.1900 ONS DEĞERİNDEN ELLERİNDE PATLAYANLARIN SATIŞLARI 1800 ALTINDA DAHİ YOĞUNLAŞABİLİR.ALTINCILAR HER AN TETİKTE KALMALI .