E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ABD verisi ile geriledi---

Altın ABD verisi ile geriledi

Altın ABD verisi ile geriledi
09 Mayıs 2013 - 18:03 borsagundem.com

Altın fiyatları bugün açıklanan ABD işsizlik verileriyle düştü

Altın vadelileri bugün açıklanan ABD işsizlik verilerinin geçtiğimiz hafta beklenmedik bir düşüş yaşandığını göstermesinin ardından merkez bankaları üzerindeki parasal teşvik baskısının azaldığı söylentisiyle düştü.
Bugün açıklanan hükümet verilerine göre işsizlik sigortası başvuruları 4 Mayıs itibariyle biten haftada 323,000'e gerileyerek Ocak 2008'den bu yana en zayıf seviyeye indi. Fed geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada "işgücü piyasasında gözle görülür bir gelişme olana kadar" parasal teşviğe devam edeceğini söylemişti. Dünyanın en büyük exchange-traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust varlıkları dün düşüşünü devam ettirerek 4 yılın en dip seviyesine geriledi.
Chicago'da bulunan R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia yöneticisi Phil Streible, "Bugünün verileri büyük bir sürpriz ve altın için negatif. ETF varlıkları da bu arada düşmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Haziran vadeli altının onsu yüzde 0.5'lik düşüşün ardından New York saatiyle 09:58'de Comex'te 1,466.80 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 100 günlük ortalamanın yüzde 23 üzerinde gerçekleşti.
Sarı metal geçtiğimiz ay bazı yatırımcıların güvenini kaybetmesinin ardından yaşadığı düşüşle ayı piyasasına giriş yapmıştı. Temmuz vadeli gümüşün onsu yüzde 0.1'den daha az düşerek 23.91 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)