E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ABD verisinin ardından yükselişte ---

Altın ABD verisinin ardından yükselişte

Altın ABD verisinin ardından yükselişte
20 Eylül 2024 - 07:15 borsagundem.com

Altın, ABD işgücü verilerinin ardından yönünü yukarı çevirerek haftalık kazanç yönünde ilerliyor.


Altın, Fed'in parasal gevşeme döngüsünü 50 baz puanlık bir indirimle başlatmasından bir gün sonra yayınlanan sağlıklı ABD iş verilerini değerlendiren piyasalarla birlikte rekor seviyeye yakın bir seviyede yönünü yukarıya çevirdi.

Spot altın haftanın son işlem gününde ons başına 2.592 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.841 TL seviyesine kadar yükseldi.

Altın Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye gerileyen işsizlik başvurularını gösteren verilerin ardından küçük bir haftalık kazanç elde etme yolunda ilerliyor.

Değerli metal, Fed'in parasal gevşemeye doğru agresif bir başlangıç ​​olarak görülen yarım puanlık indiriminin hemen ardından Çarşamba günü ons başına 2.600 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yine de, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indiriminin büyüklüğünün "yeni bir tempo" olarak görülmemesi gerektiği konusunda uyarmasının ardından bu yükseliş kısa sürdü.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Merkez Bankası açıkladı: Rezervlerde yükseliş!Merkez Bankası açıkladı: Rezervlerde yükseliş!

 

Altında Fed yankısıAltında Fed yankısı

 

Kakaoda 'kalite' krizi: New York ve Londra'da fiyatlar ayrıştıKakaoda 'kalite' krizi: New York ve Londra'da fiyatlar ayrıştı

 

 Dolar/TL dar bantta hareket ediyor Dolar/TL dar bantta hareket ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)