E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın alıcılı seyrediyor---

Altın alıcılı seyrediyor

Altın alıcılı seyrediyor
10 Aralık 2012 - 09:15 borsagundem.com

Yatırımcının ETF'deki altın varlıklarını artırması ile altın bir ayın yükseğinden tırmanıyor.

Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'in ve Avrupa Birliği liderleri zirvesinin öncesinde yatırımcınının ETF'deki altın varlıklarını artırması ile altın bir ayın yükseğinden tırmanıyor. Gümüş ve platin de değer kazanıyor.
Spot altının onsu üst üste üç gün artışla Singapur'da yerel saatle 10.30'da 1,706.85 dolardan alıcı bulmadan önce yüzde 0.2 kadar çıkarak 1,708 dolardan alıcı buldu. Doların güçlenmesi ile külçe altının onsu 7 Aralık cuma günü 6 kasım tarihinden beri en az pahalı fiyat olan1,684.77 dolara geriledi.
ABD'den Çin'e ve Japonya'ya dünyanın dçrt bir yanında merkez bankalarının ekonomilerini büyümesini desteklemek adına adım atmaları ile yatırımcının güvenli limana sığınması sonucu altın bu yıl yüzde 9.2 artıda seyrederken 12. yıllık kazanca hazırlanıyor.
Amerikan Merkez Bankası Fed bu hafta ek tahvil alımı açıklayabilir. Bununla birlikte İtalya Başbakanı Mario Monti'nin eli kulağında istifası ise borç krizi ile boğuşan bölge liderlerini korkutuyor. Liderler 13 - 14 Aralık tarihinde Brüksel'de bir araya gelecekler.
Çinli Everbright Futures Co analisti Sun Yonggang konuyla igili "Bu hafta gözler Fed'de olduğu kadar Avrupa'da da olacak. Yatırım talebi hala sürerken altın için de oldukça destekleyici." yorumunda bulundu.
Bloomberg veri tabanına göre bu yıl yüzde 12 yukarıda seyreden ETF'deki altın varlıkları 7 Aralık tarihinde 2,629.238 tona genişledi. Fiziki piyasada ise ABD Darphanesi'nin resmi web sitesine göre darphane Aralık ayının başından bu yana 26,500 onsluk altın akçe sattı. Bu oran ile bakıldığında darphanenin bu ay 106,000 altın akçe satacağı tahmin edilirken rakam bir yıl öncesine göreyse yüzde 62 yukarıda seyrediyor. New York Comex'teki Şubat vadeli altının onsu ise yüzde 0.2 artışla 1,708.30 dolardan alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)