E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın almanın tam zamanı---

Altın almanın tam zamanı

Altın almanın tam zamanı
29 Aralık 2010 - 10:55 borsagundem.com

Evet yanlış okumadınız, piyasa uzmanları, rekorları arka arkaya tazeleyen altın yatırımı için en uygun zaman olduğunu belirtiyor

2010 yılı geride kalırken kahve pamuk gibi emtialardan son en çok kazandıran ve sürekli olarak yukarı yönlü hareketi koruyan altın için  Deutche Bank baş stratejisti Micheal Lewis’in al önerisinde bulundu.
Altın fiyatlarında balonun oluşup oluşmadığının sıkça sorgulandığı son dönemde fiyatlarında daha da yukarı çıkacağını kaydeden baş stratejist altının onsunun 1.400 dolar seviyelerini sevdiğini mevcut seviyelerde balon oluşmadığını kaydetti. 1.400’lü seviyelere çıkıldığında bile piyasaların balon oluştuğu yönünde tepki vermediğinin altını çizen Lewis balondan bahsetmek için altının osunun 2000 dolarlara gelmesi gerektiğini kaydetti. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin dolar ve  benzer kurlardaki zayıflıktan kaynaklandığını belirten Deutche Bank baş stratejisti bu zayıf seyrin birkaç yıl daha süreceğini dile getirdi. Değerli metaller ve altın tarafında yatırımcı talebinin devam edeceğini ve zayıf kurlarla hedge edildiğini kaydeden Lewis alım için uygun zaman olduğunun altını çizdi.
Logic Adviser’dan Bill O’Neill ise  bütün faktörlerin altını yukarı çektiğini dile getirerek kısa vadede bir değişiklik beklemediklerini sözlerine ekledi. 2010 yılının en iyi altın tahmincisi Tom Kendall, ons fiyatının 2011 yılında 1630 Dolar düzeyini görmesinin beklendiğini bildirdi.
Analist, Avrupa ve ABD'deki sorunlardan kaçınma çabası ve Çin'in talebinin bu artışa destek olacağını ifade etti. Altın fiyatları 2010 yılında yüzde 26 artıp 07 Aralıkta 1431.25 dolar/ons'la rekor seviyeyi test etmişti. Credit Suisse Londra analisti Kendall, "Altın 2011 yılında yüzde 18 düzeyinde değer kazanabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)