E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın AMB ile yükselişte---

Altın AMB ile yükselişte

Altın AMB ile yükselişte
04 Aralık 2015 - 06:51 borsagundem.com

Altın, AMB kararı sonrası hisse senetlerindeki satış dalgası ve euronun değer kazanması sonrası haftalık kazanca yöneldi

Altın, Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) dün açıkladığı teşvik tedbirlerinin piyasada hayalkırıklığı yaratmasının ardından hisse senetlerine gelen satış dalgası ve euronun 2009'dan bu yana en hızlı yükselişini göstermesinin etkisiyle, Ekim ayından bu yana ilk kaz haftayı kazançla geçmeye yöneldi. Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,065.12 dolara kadar yükseldikten sonra, Singapur saati ile 09:30'da 1,062.86 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.8 değer kazandı. Altın bu hafta, Perşembe günü 1,046.44 dolar ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra sıçrama yaptı ve haftayı yüzde 0.5 kazançla geçmeye yöneldi.

AMB'nin içinde faiz indirimi ve varlık alım programının genişletilmesini içeren hayalkırıklığı yaratan kararları, dikkatleri Fed Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'de yaptığı konuşmasında, "piyasa atılmayacak bazı adımların beklentisine girdi" şeklindeki yorumuna çevirdi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Blooomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 1.4 düştü ve bu altına yönelik talebi destekledi. ABD'de 4bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Kasım ayı tarım dışı istihdam verisi, 15-16 Aralık'taki kritik Fed toplantısı öncesi son önemli veri olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)