E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın “AMB” sonrası kayıplarını korudu---

Altın “AMB” sonrası kayıplarını korudu

Altın “AMB” sonrası kayıplarını korudu
09 Eylül 2016 - 08:16 borsagundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik teşvik ihtiyacına vurgu yapmaması ardından kayıplarını korudu

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomik teşvik ihtiyacına vurgu yapmaması ve ABD'de işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklenmedik bir şekilde azalması ardından kayıplarını korudu.

Spot piyasada işlem gören altın, önceki iki seansta düşmesinin ardından, bugün ons başına 1339.60 dolar seviyesini test ettikten sonra yüzde 0.03 artı ile 1338 seviyesinde yatay seyrediyor. Değerli metal, haftalık kazançlarını yüzde 1 seviyesine indirdi.

Analistlere göre, kayıpları kısmen telafi etmeye çalışsa da yukarı yönlü potansiyel bulmakta zorlanan Altın, son işlem gününde 1340 Dolar ve üzeri seviyeleri test etmek isteyecek olsa da güçlü duruşunu korumaya çalışan Dolar Endeksi etkisiyle tekrar yön değiştirecektir. Bu nedenle gün içi gelişmelerin genel olarak 1330-1340 Dolar aralığında fiyatlanması beklenmektedir. Beklentinin üzerinde yükselişlerde 1340 Dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanırsa alıcılı ataklar 1350 Dolara kadar devam edebilir. Satış baskısının etkisini güçlendirmesi durumunda ise 1330 Dolar seviyesi kırılırsa düşüş sırasıyla 1324 ve 1320 destek kademelerine doğru devam edebilir.

Avrupa ve ABD'den gelen ekonomi haberleri altının ivmesini olumsuz etkilerken, değerli metal 2016 yılında hala yüzde 26 seyrediyo. Dört yıldan bu yana ilk yıllık kazancını kaydetme yolunda olan altın, Fed'in faiz artırımı konusunda tereddüt etmesi ve beklenmedik ölçüde parasal teşvik açıklayan Avrupa Birliği (AB) dahil dünyanın diğer yerlerindeki zayıf büyümeden destek buluyor.

Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, “Yatırımcılar şimdi 'sırada ne var' sorusuna kafa yoracak” dedi.

Petrol haftalık kazançlarını azalttı

 

Küresel piyasalar “AMB” ardından geriledi

 

Avrupa borsalarının güne negatif başlaması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)