E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, AMB'nin planını sevdi---

Altın, AMB'nin planını sevdi

Altın, AMB'nin planını sevdi
06 Eylül 2012 - 18:00 borsagundem.com

Altın vadelileri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin konuşması sonrasında Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Altın vadelileri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin, politika yapıcıların sınırsız tahvil alımı konusunda anlaşmaya vardığını açıklamasının ardından, Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Draghi, AMB'nin, Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarına engel oluşuturabilecek yıkıcı senaryoları göz ardı edebilmek adına "full verimli bir dayanak" oluşturmayı hedeflediğini ifade etti. Bugün açıklanan verilere göre, ABD işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta düşerken, şirketler Ağustos ayında beklenenden daha fazla istihdam sağladı. Altın, Fed ve AMB'nin ilave önlemler alacağı beklentisiyle Ağustos ayında yüzde 4.5 yükselerek, Ocak ayından bu yana en büyük artışı kaydetti.
Chicago merkezli Archer Financial Services Inc. piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Draghi'nin açıklamalarından sonra enflasyonun artacağı beklentileri, altını destekliyor" derken, yarın açıklanacak istihdam verilerinin piyasalar için kritik olacağını belirtti.
Aralık vadeli altın, gün içerisinde Mart 12'den bu yana aktif kontratın gördüğü en yüksek seviye olan 1,716.90 dolara sıçradıktan sonra, yüzde 0.6'lık artış kaydederek New York saatiyle 09:59'da Comex'te 1,703.50 dolardan işlem gördü. Goldman Sachs Group Inc. emtia şefi Jeffrey Currie, altının 2012 yılı sonunda 1,840 dolarda olacağını belirtti.
Aralık vadeli gümüşün onsu yüzde 0.9 artışla New York'ta 32.62 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)